NIKAKO DA SE PROMIJENI

Poništili mu vozačku, dvaput ga kaznili, a on opet pijan vozio. Sada je ostao bez automobila

Prikupio je 19 negativnih prekršajnih bodova.

10:00h
0
Ilustracija // Foto: twenty20.com

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici jučer je doveden 53-godišnjak, navode u izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke. Prema policiji, muškarac je u subotu oko 22 sata, u Rasinji, vozio automobil pod utjecajem alkohola od 1,28 promila, s time da je za upravljač sjeo premda mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 19 negativnih prekršajnih bodova.

Kako mu je u razmaku od 1. kolovoza 2019. do 10. svibnja 2021. godine ovo treći prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, a dvaput je pravomoćno kažnjen za isti prekršaj, policija mu je privremeno oduzela automobil. Ovdje se vraćamo na početak priče i obavijest koju je o 53-godišnjaku dobio Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji donosi odluku o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

– U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.200 kuna, kaznom zatvora od 13 dana uvjetno na godinu dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude – stoji u objavi PU koprivničko-križevačke.

čitam...