12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Poplava u galop teamu i uspješan nastup u Zagrebu
P

Ne propustite

Iza Konjičkog kluba Galop team jedan je vrlo uspješan i vrlo težak vikend istovremeno.

Naime, u petak su četiri konja otputovala u Zagreb na trodnevno natjecanje u preponskom i dresurnom jahanju. Trener Tomislav Kavur nastupio je s dva konja samo prvi natjecateljski dan. U subotu, 13.09., više se nije mogao vratiti u Zagreb budući da je ranim jutarnjim satima voda iz obližnjeg potoka poplavila cijelu staju u Peterancu u kojoj je u tom trenutku bilo 13 konja i cijeli vanjski prostor kluba. Konji su evakuirani iz poplavljenih boksova na povišeni, suhi dio ispusta, a vlasnici i članovi kluba su se ostatak vikenda borili s vodom koja je posvuda raznosila opremu, klupe, motke…

Nekoliko članova kluba ostalo je s konjima na zagrebačkom hipodromu. I dok se u startu sumnjalo trebaju li konji uopće ići u Zagreb s obzirom na lošu vremensku prognozu i očekivane otežane uvjete jahanja i nastupanja, sad je njihov odlazak na turnir bio izuzetno sretna okolnost zahvaljujući kojoj su izbjegli poplavu. Sudjelovali su na natjecanju i ostvarili odlične rezultate- Marko Papac i King nastupili su na tri utakmice visine prepona 110 cm- na dvije utakmice rušili su samo jednu preponu, a treći natjecateljski dan su završili parkur bez kaznenih bodova i osvojili prvo mjesto. Jelena Poljak i Ahat nastupili su na dvije utakmice dresurnog jahanja kategorije A- prvi dan su bili četvrti, a drugi dan plasirali su se na drugo mjesto skupivši visok bodovni postotak od 60,06 % za odjahani program. Nakon završetka turnira konji se nisu mogli vratiti u svoj poplavljeni klub već su ostali u Križevcima gdje ih je smjestio Saša Torre u svojoj staji.

U Galop teamu miješalo se veselje zbog rezultata s nevjericom, tugom i zabrinutošću zbog poplavljenog kluba. I ljudi i konji dali su sve od sebe da poprave teške okolnosti u kojima su se našli u tom trenutku, a novi problemi tek slijede. Voda se polako povlači, a paralelno s tim postaju vidljive stvarne štete u klubu. Uništeni padoci, tereni, jahalište, prepone, hrana za konje, oprema….Sve što se već nekoliko godina gradi u jednom danu vraćeno je na početak i sad će ponovno trebati puno snage, rada i financijskih sredstava da Galop team vrati izgubljeno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×