Popularna kajkavska komedija „Bogi Ivač – znova“ u četvrtak u Domoljubu

14:19h
0
Detalj s predstave

U dvorani Domoljub u Koprivnici u četvrtak, 15. svibnja s početkom u 19.30 sati gostuje HNK Varaždin s kajkavskom komedijom “Bogi Ivač – znova”, jednom od najizvođenijih, najdugovječnijih i najgledanijih kazališnih predstava postavljenih na sceni HNK u Varaždinu.


“Bogi Ivač – znova” inačica je popularne kajkavske erotske komedije nastale po motivima srednjovjekovne farse koja je u HNK Varaždin praizvedena prije 23 godine.

– Predstava je nastala na zahtjev publike i predstavlja tek sjećanje na starog Bogog Ivača. Ona je i svojevrsni hommage preminulom Tomislavu Lipljinu, koji je kajkavizirao tekst i tako i inače lascivne scene u predstavi učinio još komičnijima – kaže Ljubomir Kerekeš, nekada proslavljeni Bogi Ivač, a danas u predstavi Ivačev otac, koji je i u toj novoj ulozi redatelja zapravo još jednom utvrdio svoju nadarenost i osjećaj za dobru komediju.
Naime, iako je predstava u dobrome dijelu odmaknuta od izvornoga teksta, u njegovoj je adaptaciji puna aktualnoga humora i komičnih gegova, a to publiku nasmije do suza. Suvremenog Bogog Ivača, danas izvrsno glumi Kerekešov sin Jan, a i Mirjana Sinožić koja je nekad glumila Miciku, danas je u ulozi i Ivačeve majke, ali može biti ponosna i sina Mitju Smiljanića koje u predstavi izvrsno igra Fićfirića.

Naravno tu je i nova Micika, Sunčana Zelenika Konjević, oko koje se sve i vrti, a koja pozornost publike plijeni scenskom pojavnošću i iznimnim smislom za komiku. Nova postava novog Ivača, tekst koji je prilagođen današnjim vremenima, te veliko zanimanje publike i do sada sve rasprodane varaždinske izvedbe ovoj predstavi navješćuju dugi vijek.

Zbog provokativnih i lascivnih scena, namijenjena je isključivo odrasloj publici.

Ulaznice možete kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 8.00 do 15.00 sati.

Glumačka ekipa predstave„Bogi Ivač – znova” – kajkavska komedija

Redatelj: Ljubomir Kerekeš / Scenograf: Vladimir Gerić

Kajkavizacija: Tomislav Lipljin / Adaptacija teksta: Ljubomir Kerekeš / Kostimograf i koscenograf: Ljubomir Kerekeš

Songovi: Dragutin Novaković – Šarli / Asistent redatelja: Jan Kerekeš

Izvode: Jan Kerekeš (Bogi Ivač), Sunčana Zelenika Konjević (Micika), Mirjana Sinožić (Mati), Ljubomir Kerekeš (Otec), Mitja Smiljanić (Fičfirič)

Premijera je održana 20. prosinca 2013. na sceni Zvonimir Rogoz HNK Varaždin.

čitam...