28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Popularna kajkavska komedija „Bogi Ivač – znova“ u četvrtak u Domoljubu
P

Ne propustite

U dvorani Domoljub u Koprivnici u četvrtak, 15. svibnja s početkom u 19.30 sati gostuje HNK Varaždin s kajkavskom komedijom “Bogi Ivač – znova”, jednom od najizvođenijih, najdugovječnijih i najgledanijih kazališnih predstava postavljenih na sceni HNK u Varaždinu.

“Bogi Ivač – znova” inačica je popularne kajkavske erotske komedije nastale po motivima srednjovjekovne farse koja je u HNK Varaždin praizvedena prije 23 godine.

– Predstava je nastala na zahtjev publike i predstavlja tek sjećanje na starog Bogog Ivača. Ona je i svojevrsni hommage preminulom Tomislavu Lipljinu, koji je kajkavizirao tekst i tako i inače lascivne scene u predstavi učinio još komičnijima – kaže Ljubomir Kerekeš, nekada proslavljeni Bogi Ivač, a danas u predstavi Ivačev otac, koji je i u toj novoj ulozi redatelja zapravo još jednom utvrdio svoju nadarenost i osjećaj za dobru komediju.
Naime, iako je predstava u dobrome dijelu odmaknuta od izvornoga teksta, u njegovoj je adaptaciji puna aktualnoga humora i komičnih gegova, a to publiku nasmije do suza. Suvremenog Bogog Ivača, danas izvrsno glumi Kerekešov sin Jan, a i Mirjana Sinožić koja je nekad glumila Miciku, danas je u ulozi i Ivačeve majke, ali može biti ponosna i sina Mitju Smiljanića koje u predstavi izvrsno igra Fićfirića.

Naravno tu je i nova Micika, Sunčana Zelenika Konjević, oko koje se sve i vrti, a koja pozornost publike plijeni scenskom pojavnošću i iznimnim smislom za komiku. Nova postava novog Ivača, tekst koji je prilagođen današnjim vremenima, te veliko zanimanje publike i do sada sve rasprodane varaždinske izvedbe ovoj predstavi navješćuju dugi vijek.

Zbog provokativnih i lascivnih scena, namijenjena je isključivo odrasloj publici.

Ulaznice možete kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 8.00 do 15.00 sati.

Glumačka ekipa predstave„Bogi Ivač – znova” – kajkavska komedija

Redatelj: Ljubomir Kerekeš / Scenograf: Vladimir Gerić

Kajkavizacija: Tomislav Lipljin / Adaptacija teksta: Ljubomir Kerekeš / Kostimograf i koscenograf: Ljubomir Kerekeš

Songovi: Dragutin Novaković – Šarli / Asistent redatelja: Jan Kerekeš

Izvode: Jan Kerekeš (Bogi Ivač), Sunčana Zelenika Konjević (Micika), Mirjana Sinožić (Mati), Ljubomir Kerekeš (Otec), Mitja Smiljanić (Fičfirič)

Premijera je održana 20. prosinca 2013. na sceni Zvonimir Rogoz HNK Varaždin.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NOVI TRAVNJAK

FOTO Počela obnova Slavenovog terena, u prošlost odlazi dosadašnje “krumpirište”

Po završetku još jedne sezone, kako je ranije i najavljeno, u Slaven Belupu uhvatili su se u koštac s...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×