24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
otkrivena imena

Popularni svećenik koji je u župi bio gotovo 40 godina postaje počasni građanin Ludbrega, evo dobitnika svih javnih priznanja
P

Vrijedna gradska nagrada i to ona za životno djelo ove godine pripast će Ivanu Lončariću iz Vinograda Ludbreških

Ne propustite

Manje od mjesec dana ostalo je do proslave još jednog dana Grada Ludbrega, a Ludbrežani su se usuglasili oko imena osoba koje će ove godine na svečanoj sjednici primiti javna priznanja.

Povjerenstvo je razmotrilo sve dostavljene prijedloge ovlaštenih predlagatelja te je predložilo da se titula počasnog građanina Grada Ludbrega dodijeli monsinjoru Josipu Đurkanu. On je za svoj predani rad u Ludbregu, 2004. godine već zaslužio nagradu Grada Ludbrega za životno djelo, a sada će mu na ovaj način biti iskazana posebna čast.

– Kao svećenik najviše se istaknuo na pastoralnom radu s vjernicima, a posebnu pažnju i energiju usmjerio je na rad i odgoj s djecom i mladima. Održao je bezbrojne sate vjeronauka, pouka i susreta za djecu i mlade, mladence, zaručnike i mlađe bračne parove. Osnovao je Župni Karitas te pomogao osnivanju molitvenih skupina, a izuzetnu i stalnu brigu posvećivao je zbornom pjevanju – navodi se u obrazloženju Povjerenstva.

U materijalnom dijelu učinio je toliko da bi se i najbliži suradnici teško sjetili da pobroje sve učinjeno, a uvelike je doprinio na populariziranju i informiranju javnosti o Ludbregu kao vjerskom i kulturnom centru kroz spisateljsku djelatnost te niz televizijskih emisija dokumentarnog karaktera i izravnih prijenosa svakogodišnjeg misnog slavlja prigodom održavanja Svete Nedjelje.

Dan grada Ludbrega
Priznanja se dodijeljuju na svečanosti povodom Dana grada // Foto: Aleksandar Horvat

– Monsinjor Josip Đurkan je, ne samo ludbreškoj župi, svetištu i prošteništu, već Gradu Ludbregu u širem smislu, posvetio 37 aktivnih godina svoga života i rada. Otišavši iz naše sredine ostavio nam je neprocjenjivu duhovnu i materijalnu baštinu i utro put daljnjoj afirmaciji Ludbrega – stoji u materijalima.

Vrijedna gradska nagrada i to ona za životno djelo ove godine pripast će Ivanu Lončariću iz Vinograda Ludbreških. On je više od četiri desetljeća aktivno uključen u javni život svog naselja, a djeluje i izvan njega te je u dva mandata bio delagat Vijeća mjesnih zajednica u tadašnjoj Skupštini općine Ludbreg te predsjednik Vijeća mjesnih zajednica. 1994. godine izabran je za vijećnika Općinskog odnosno kasnije Gradskog vijeća Grada Ludbrega te je ovu funkciju obnašao u dva mandata, do 2001. godine. U mandatnom razdoblju od 2001.-2005. godine obnašao je funkciju dogradonačelnika, a u vremenu od 2007.-2009. i funkciju gradonačelnika Grada Ludbrega. Nakon lokalnih izbora 2009. godine osvaja novi mandat u Gradskom vijeću Grada Ludbrega, a gradski vijećnik bio je i u naredna dva mandata od 2013.-2021. godine.

Priznanje će mu biti uručeno za višegodišnji rad i djelovanje kojim je postigao trajne i značajne rezultate na području gospodarskog i svih područja društvenog života u Gradu Ludbregu i time značajno doprinio njegovom razvitku, ugledu i promidžbi.

Plaketa Grada bit će uručena DVD-u Hrastovsko i Rukometnom klubu Ludbreg, a zahvalnice aktivnoj penzionerki Jadranki Draganić, Ivani Kapusta za dugotrajno javno djelovanje, Mariju Lohajneru, u znak priznanja za rad u Zajednici tehničke kulture te Tereziji Šercer iz Velikog Bukovca za dugotrajno javno djelovanje kojim je doprinijela razvitku i ugledu Ludbrega.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×