8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Državni zavod za statistiku

Porazni podaci, Koprivničko-križevačka županija pri začelju prosječnih neto plaća u Hrvatskoj
P

Prema navedenim podacima prosječna neto plaća iznosi 1.047 eura u Koprivničko-križevačkoj županiji

Ne propustite

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim neto plaćama po županijama i to za treće tromjesečje, odnosno za period od srpnja do rujna 2023.

Prema navedenim podacima prosječna neto plaća u tom periodu iznosi 1.047 eura u Koprivničko-križevačkoj županiji. Iako je omjer neto plaća po županijama u rasponu od najveće u Gradu Zagrebu gdje iznosi 1.343 eura i najmanje u Virovitičkoj-podravskoj županiji gdje iznosi 1.006 eura, poražavajuća je činjenica kako se naša županija nalazi pri začelju ovog popisa.

Pa tako plaće manje od one u našoj županiji imaju stanovnici Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, te već spomenute Virovitičko-podravske županije.

Uzme li se u obzir broj velikih kompanija koje djeluju u našoj županiji, te svojevrsnu razvijenost kojom se volimo pohvaliti, ostaje za razmisliti zašto su podaci ovakvi kako ih je prezentirao Državni zavod za statistiku.

Dodajmo na kraju da je najveći porast bio u Brodsko-posavskoj županiji, za 16,8%, a najmanji u Istarskoj županiji, za 12,2%, dok je prosječna plaća u Republici Hrvatskoj u ovom periodu bila 1.153 eura.

Izvor: Državni zavod za statistiku
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×