10.7 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nepravomoćna presuda

Porezni inspektor dojavljivao koprivničkom poduzetniku kada dolaze u nadzor
P

Ne propustite

Martinušić se bavi iznajmljivanjem aparata za zabavne igre, a kako je navedeno u presudi, Milković ga je obavijestio o nadzoru, kako bi maknuo iz uporabe aparate koji nemaju odgovarajuće markice te se koriste protivno zakonu.

Milko Popović iz Varaždina, inspektor u Ministartvu financija i Darko Martinušić iz Koprivnice, zaposlen u poduzeću Multi-Star, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno su optuženi za kazneno djelo protiv službene dužnosti.

Tužitelj je USKOK, a u presudi stoji da je u svibnju 2010. godine prvookrivljeni Milko Popović, na njegovo traženje, Martinušića putem telefona obavijestio o planiranom nadzoru Porezne uprave.

Martinušić se bavi iznajmljivanjem aparata za zabavne igre, a kako je navedeno u presudi, Milković ga je obavijestio o nadzoru kako bi maknuo iz uporabe aparate koji nemaju odgovarajuće markice te se koriste protivno zakonu.

Optuženi su se u svojoj obrani izjasnili kako se ne smatraju krivima.

U presudi je navedeno da je Milković nazvao Martinušića na mobitel i rekao mu da pazi da se koja maloljetna osoba sutra ne nađe u automat klubu, a dan kasnije ga je obavijestio da iz ugostiteljskog objekta Quatro makne aparate, što je Martinušić i učnio, znajući da nemaju odgovarajuće markice.

Dakle, prvooptuženi je kao službena osoba s ciljem da drugoj osobi pribavi kakvu neimovinsku korsit iskoristio svoj položaj, a drugoooptuženi je inspektora s najmerom potaknuo da kao službena osoba iskoristi svoj položaj.

Milko Popović kažnjen je zatvorom u trajanju od osam mjeseci, a kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Zabranjeno mu je i obavljanje zvanja inspektora u Ministarstvu financija, u trajanju od tri godine.

Darku Martinušiću izrečena je kazna zatvora od šest mjeseci, a kazna se neće izvršiti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Presuda je nepravomoćna te stranke imaju pravo na žalbu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nova presuda

Zlostavljača (24) koji je spolno uznemiravao dijete koprivnički sud kaznio tek uvjetno, tužitelji se pobrinuli da pravda, ipak, bude zadovoljena, evo koliko je dobio

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i mladić koji je prvotno kažnjen samo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti