12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Posjetili norveški Bodø kako bi razmijenili znanja i iskustva u implementaciji Newton soba
P

First Scandinavia omogućila je svim partnerima rad na Newton modulima kako bi stekli osobno iskustvo i doživljaj rada s modulima, što se posebno dojmilo učitelje koji će raditi u budućem STEM centru

Ne propustite

U sklopu projekta LORI partneri su prvi put sudjelovali na studijskom putovanju i to u samo središte norveške partnerske organizacije First Scandinavia – Bodø. Cilj studijskog posjeta bila je razmjena znanja i iskustva s norveškim partnerom u vezi implementacije koncepta Newton soba u naš Regionalni STEM centar, prijenos znanja s norveškim školama i Newton učiteljima koji već dugi niz godina rade u Newton sobama.

Osim toga, First Scandinavia omogućila je svim partnerima rad na Newton modulima kako bi stekli osobno iskustvo i doživljaj rada s modulima, što se posebno dojmilo učitelje koji će raditi u budućem STEM centru. Posebni doživljaj kod učitelja izazvao je aviosimulator kojeg su učitelji prepoznali kao najinovativnije rješenje koje će biti implemetirano u sklopu izvanškolskih aktivnosti u Hrvatskoj. Aviosimulator povezan je s modulom Up in the air with numbers, a osim toga učitelji su još radili i na dva druga modula – We explore energy i Robots and circumference. Navedeni moduli bit će implementirani i u budućem STEM centru te su ovim putem učitelji imali priliku upoznati se sa sadržajem modula, radnim zadacima i na licu mjesta vidjeli njihovu implementaciju.

Predstavnici Grada Ludbrega, kao nositelja projekta, održali su radni sastanak oko opremanja budućeg STEM centra te su im prezentirani i drugi moduli koji se u Newton sobama mogu izvoditi. Gradonačelnik Bilić posjetio je gradsko poglavarstvo Grada Bodo gdje je održao radni sastanak s gradonačelnicom.

Grad Ludbreg ovaj projekt provodi u suradnji s Osnovnom školom Ludbreg, Osnovnom školom Veliki Bukovec, Osnovnom školom Sveti Đurđ, Varaždinskom županijom, udrugom First Scandinavia i Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu.

Naglasak projekta je na obrazovanju, ali njegov je značaj daleko širi jer će se njegovom realizacijom aktivirati neaktivan prostor, odnosno stari mlin koji će tako postati STEM centar.

Grad Ludbreg i partneri kroz ovaj projekt pružit će podršku poboljšanju i unapređenju STEM vještina učitelja, odgojno obrazovnih radnika i učenika osnovnih škola i uspostavit će LORI, tj. moderni Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje za STEM aktivnosti.

Projekt Lori financiran je iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014-2021 – Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti