5.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pošta traži pomoć od lokalne samouprave za opstanak nerentabilnih ureda u općinama
P

Ne propustite

Od 32 poštanska ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji ekonomski su isplativa samo četiri – dva u Koprivnici, te po jedan u Đurđevcu i Križevcima.  Podatak je to kojeg je na kolegiju gradonačelnika i načelnika iznio potpresjednik Pošte za Koprivničko-križevačku županiju Hrvoje Grbanović. Od okupljenih podravsko-prigorskih čelnika zatražio je pomoć za opstanak poštanskih ureda u malim sredinama. Izvjestio nas je župan Darko Koren rekavši što su zaključili:

„Zapravo nije prihvatljivo da jedinice lokalne samouprave, dakle općine, financiraju tu samu djelatnost. Dakle određen suport i pomoć da, ali financiranje ne.“

Općine bi se tako, primjerice  mogle odreći  naplate najma za prostore u kojima poštanski uredi djeluju ili u potpunosti financirati zajedničke troškove i režije. Za istaći je da – bez obzira na loše ekonomske pokazatelje, Pošta ipak ne razmišlja o zatvaranju malih nerentabilnih ureda.

Inače, županovu kolegiju odazvali su se predstavnici svih 25 podravsko-prigorskih gradova i općina.

izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

AK Koprivnica

Koprivnički atletičar Nikola Kovačić izvrstan na Brijunskom polumaratonu

Nikola Kovačić, član AK Koprivnica istrčao je Brijunski polumaraton od 1:53 i time zauzeo 33. mjesto u muškoj kategoriji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×