26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIJAVE U TIJEKU

Postavite solarne ploče na krovove bez straha od PDV-a, Grad osigurao 200 tisuća eura, Rajn: Korak smo bliže tome da postanemo energetski neovisni
P

Građani za izradu dokumentacije mogu ostvariti do 80 posto, ali ne više od 500 eura po prijavi, a za samu izgradnju mogu ostvariti do 40 posto, ali ne više od 2500 eura po prijavi

Ne propustite

Ušli smo u treću godinu u kojoj Grad Križevci sufinancira izradu projektne dokumentacije za postavljanje solarnih elektrana na krovove obiteljskih kuća, kao i samu izgradnja solarne elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, a sukladno tomu objavljen je i Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije.

Riječ je o pozivu koji se redovito raspisuje od 2020. godine, a ove godine iz Grada poručuju kako su olakšali način prijave, ali su i sam poziv objavili ranije nego dosad kako bi se sugrađani mogli na vrijeme pripremiti i to istovremeno i za projektnu dokumentaciju i za samu izgradnju.

– Važno je podsjetiti da se od prošle godine na projektiranje i izgradnju solarnih elektrana ne naplaćuje PDV za kućanstva. Ovim programom, ali i brojnim drugim aktivnostima korak smo bliže tome da postanemo energetski neovisan grad – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn te dodao kako je Javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. rujna ove godine.

Foto: Ivan Balija
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

U proračunu je za tu namjenu osigurano 200 tisuća eura, a građani za izradu glavnog projekta mogu ostvariti do 80 posto opravdanog troška izrade, ali ne više od 500 eura po prijavi. Za samu izgradnju mogu ostvariti do 40 posto opravdanog troška opreme i izgradnje, ali ne više od 2500 eura po prijavi.

– Cilj ovog javnog poziva je povećati obnovljive izvore energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca te smanjiti emisiju stakleničkog plina CO2 u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine – poručili su iz gradonačelnikova ureda.

Spomenimo i kako je prošle godine čak 72 sugrađana iskoristilo financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije, a 47 sugrađana iskoristilo je financijska sredstva za samu izgradnju solarne elektrane.

Više detalja oko javnog poziva može se naći na službenoj stranici Grada, a sve o prednostima korištenja obnovljivih izvora energije građani mogu saznati u Energetsko klimatskom uredu smještenom u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkoga 8.

Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×