14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gradsko vijeće

POTICANJE PODUZETNIŠTVA Grad daje popuste na zemljišta, sufinancira komunalnu naknadu, nabavu opreme, strojeva…
P

Spomenimo, kako će se i sufinancirati i troškovi polaganja majstorskih i stručnih ispita te usavršavanje za deficitarna zanimanja.

Ne propustite

Jedna od tema na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega bit će Prijedlog izmjena Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega za razdoblje 2024.-2026. godine.

Svrha ovog programa je, kako kažu iz Grada, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Ludbrega.

vijeće ludbreg
Gradsko vijeće Grada Ludbrega//Ilustracija//FOTO: Ludbreške novine

Pojednostavljeno, tim Programom obuhvaćena su sljedeća poticanja razvoja poduzetništva – poticanje investicija u poduzetničkim zonama i Gradu Ludbregu, jačanje konkurentnosti poduzetnika i obrazovanje u poduzetništvu.

Poticanje investicija u poduzetničkim zonama i Gradu Ludbregu

Primjerice, investitori  mogu dobiti popust na cijenu zemljišta s obzirom na to koliko zaposle djelatnika koji imaju prebivalište ili boravište na području Ludbrega.

Tako ostvaruju 10% kupoprodajne cijene za 3-5 novozaposlenih radnika, 20%  za 6-10 radnika, 30%  za 11-15 radnika, 40% za 16-20 novozaposlenih radnika, 50% kupoprodajne cijene za 21 i više novozaposlenih radnika i 50% za 5 novozaposlenih radnika s invaliditetom.

Također, među mjerama je i ona za djelomično oslobođenje plaćanja komunalne naknade u visini od 50% u razdoblju od 1 do 3 godine, ovisno o broju zaposlenih djelatnika.

Ilustracija // Foto: Ingimage
Poticanje investicija u poduzetničkim zonama i Gradu Ludbregu//Ilustracija // Foto: Ingimage

Jačanje konkurentnosti poduzetnika

Treba istaknuti kako će Grad Ludbreg tim programom subvencionirati nabavu i ugradnje novih strojeva i oprema za proizvodne djelatnosti i neproizvodne djelatnosti prema određenim provedbama. Subvencionirat će troškove pri pokretanju gospodarskih aktivnosti, kao, primjerice, nabavu strojeva, opreme, alata, licenci, izrade poslovnog prostora, itd.

Obrazovanje u poduzetništvu

Grad će subvencionirati i troškove obrtnicima i tvrtkama koji provode praktičnu nastavu i vježbe za učenike deficitarnih zanimanja, i to s maksimalno 1250 eura godišnje. Sufinancirat će se i polaganje stručnih i majstorskih ispita do 50% (no maksimalno do 250 eura), i to za tri osobe po poslodavcu.

obrazovanje odraslih, Ludbreg
Grad Ludbreg sufinancirat će polaganje majstorskih i stručnih ispita//FOTO: Ludbreške e-novine
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×