RADOVI

Potpisan je ugovor o uređenju poučne staze u Čabrajima, Rajn: Na području grada imamo nebrušeni dragulj

Zlatko Brlek, vlasnik obrta koji će izvoditi radove, kazao je kako imaju puno iskustva u poslovima ovakvoga tipa te dodao da su sličnu verziju izveli u Nacionalnom parku Risnjak, odnosno šetnici na rijeci Kupi.

16:11h
0
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, uz kojega je bio zamjenik Danijel Šaško, danas je potpisao ugovor o izvođenju radova na uređenju poučne staze u Čabrajima. U pitanju je staza oko jezera Čabraji, područja u sklopu kojega je cilj stvoriti mnoštvo turističkih i ekoloških aktivnosti.

– Vjerujem da će po formiranju poučne staze ipak biti sve manje divljih staza i da Čabraji dobivaju jednu jasnu konturu toga što želimo razvijati oko jezera, ne samo sportsko ribolovnu djelatnost, nego i turističku, poticanje interakcije s prirodom, ali definitivno i ugostiteljsku djelatnost. Svakako bismo željeli da se taj trend nastavi, da se otvaraju novi OPG-ovi koji će tamo nuditi svoje proizvode. Vjerujemo da je tamo jedan nebrušeni dragulj koji imamo na području našeg grada i zaslužuje priliku da se svakim novim projektom dodatno osvijesti – rekao je Rajn.

Zlatko Brlek, vlasnik obrta koji će izvoditi radove, kazao je kako imaju puno iskustva u poslovima ovakvoga tipa te dodao da su sličnu verziju izveli u Nacionalnom parku Risnjak, odnosno šetnici na rijeci Kupi. Uvjeren je kako će uređenje staze doprinijeti razvoju turizma.

– Uspostavom i uređenjem poučne staze educirat će se građane o važnosti zaštite tla, vode i zraka te tako indirektno pozitivno utjecati na biološku raznolikost uz očuvanje i obnovu posebnih staništa i prirodnih krajobraza – poručuje gradsko vodstvo.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...