7.4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Potpisan milijunski ugovor za projekt kojim se želi povećati kvaliteta socijalnog dijaloga
P

Ne propustite

U Ministarstvu rada i socijalnog sustava u ponedjeljak, 27. srpnja 2015. godine gradonačelnica Vesna Želježnjak i ministar Mirando Mrsić svečano su potpisali Ugovor u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Jačanje socijalnog dijaloga – faza II”. Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i ravnateljica Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah i Maja Ferlindeš koja je u gradskoj upravi trenutno na osposobljavanju za višeg stručnog suradnika za društvene djelatnosti.

Jednogodišnji projekt ”Jačanje kompetencija do ključa uspjeha – učinkovitog bipartitnog dijaloga” u okviru poziva Jačanje socijalnog dijaloga – faza 2 financiranog iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala Europskog socijalnog fonda službeno će započeti početkom kolovoza. Vrijednost projekta je 1.183.932,80 kuna. Pritom je važno naglasiti da je Gradu odobreno čak 100 %-tno financiranje projekta.

Projektom se želi povećati kvaliteta socijalnog dijaloga jačanjem kapaciteta socijalnih partnera na području Grada Koprivnice što će se postići osposobljavanjem i motiviranjem ciljne skupine za učinkovitu provedbu bipartitnog procesa socijalnog dijaloga i kolektivni rad na lokalnoj i nacionalnoj razini. Ciljne skupine su sindikati, poslodavci i ostali zaposlenici gradske uprave i 7 gradskih tvrtki i ustanova. Tako će Grad, gradske tvrtke te poduzeća uz podršku svojih sindikata provesti niz aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti i motivacije, primjerice edukaciju vezanu uz komunikaciju, pregovaranje, medijaciju, organizaciju i liderstvo. Edukacijom zaposlenika gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova te održanim specijaliziranim treninzima za predstavnike sindikata i poslodavce podići će se svijest i razina znanja o socijalnom dijalogu i ojačati administrativni kapaciteti.

Povećanjem kapaciteta zaposlenika gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova u vidu jačanja vještina i znanja dugoročno će doprinijeti kvalitetnom bipartitnom sektorskom, ali i međusektorskom dijalogu te time pridonijeti učinkovitijem radu same gradske uprave, tvrtki i ustanova koji su u funkciji pružanja javnih usluga građanima što će koristiti cijeloj lokalnoj zajednici. Projekt će također poslužiti kao primjer dobre prakse za druge zainteresirane lokalne zajednice.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRVI PUT U POVIJESTI

FOTO Budrovački vatrogasci organizirali Dan otvorenih vrata i dobili 11 novih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac prvi put u svojoj povijesti DVD Budrovac organizirao je Dan otvorenih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×