Potpisan Sporazum o suradnji s romskom udrugom „Korak po korak“

17:07h
0
Željka Koluder vlahinja, ravnateljica Obiteljskog centra, također je potpisala Sporazum s udrugom Korak po Korak // foto: Koprivnica.net

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak je potpisan Sporazum o suradnji s romskom udrugom „Korak po Korak“. Sporazum o suradnji s ovom Udrugom potpisali su predstavnici lokalne uprave i samouprave, brojne institucije i udruge građana koje su se obvezale doprinijeti još većoj uključenosti Roma u lokalnu zajednicu.


Svrha Sporazuma je promocija javnoga interesa, odnosno partnerski rad u pravcu zajedničkih ciljeva i provedba iz Dekade Roma 2005. do 2015., radi poboljšanja ukupne kvalitete življenja Roma na području naše županije.

 

Drugim riječima, cilj je da se ovim Sporazumom Romima omogući veće sudjelovanje u donošenju odluka i kreiranju javne politike te da im se da potpora u smislu obrazovanja, zapošljavanja te cjelokupnog napretka u lokalnoj zajednici.

Franjo Horvat, predsjednik udruge „Korak po Korak“, zahvalio je svim potpisnicima ovog Sporazuma na suradnji, dok je dožupan Ivan Pal naglasio kako široka javnost još uvijek nije dovoljno upoznata  s problemima s kojima se susreću Romi.Ivan Pal i Franjo Horvat nakon potpisivanja // foto: Koprivnica.net

Napomenimo kako su potpisivanju Sporazuma nazočili i predstavnici mađarske delegacije Roma, koji već nekoliko godina surađuju s udrugom „Korak po korak“. Njihov predstavnik također je iskazao zadovoljstvo potpisivanjem ovakvog Sporazuma te je rekao da će on omogućiti zajedničku suradnju na još više polja nego do sada.  Isto tako, izrazio je želju da se ove dvije strane Roma u budućnosti još više zbliže, pa i ujedine, ne bi li za koju godinu, kada Hrvatska uđe u Europsku uniju, zajedno postali „još jači“.

čitam...