17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda
P

Ne propustite

Rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković potpisao je u četvrtak, 18. lipnja 2015. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Riječ je o ugovoru za financiranje projekta ‘Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije’, čiji je nositelj Sveučilište Sjever, ukupnog iznosa od 1.302.137 kn.

Uz rektora Milkovića ugovor su potpisali i ministar znanosti, visokog obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Sveučilištu Sjever, kao nositelju, partner na projektu je i Visoko učilište Algebra, čime se u izradi kvalifikacijskog okvira udružuju jedine dvije visokoškolske ustanove koje imaju akreditirane studijske programe u području multimedije u Hrvatskoj.

Cilj projekta je urediti sustav kvalifikacija u području multimedije, oslanjajući se direktno na osnovna načela zakonskih i drugih propisa te strateških dokumenata Republike Hrvatske. Projektni prijedlog je, također, usklađen sa strateškim dokumentima Europske komisije za komunikacijske mreže, obrazovanje i kulturu, zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost, te poduzetništvo i industriju (Digitalna agenda za Europu) te ciljevima koalicije Grand Coalition for Digital Jobs, koja, predvođena Europskom komisijom, povezuje više desetaka europskih kompanija, civilnih udruga, obrazovnih institucija i drugih organizacija.

Područje multimedije predstavlja brzorastući sektor s stalnom potražnjom za novim ljudskim resursima. Europski kreativni sektori čine oko 4,5% europskog BDP-a i zapošljavaju oko 8,5 milijuna ljudi. U njima se zaposlenost u razdoblju od 2000. do 2007. prosječno godišnje povećavala 3,5%, u odnosu na cjelokupno EU gospodarstvo u kojem je zaposlenost rasla 1%. Rastuća potražnja najbolje se može potvrdit podacima na temelju istraživanja eSkills for Jobs 2014, iniciranog od Europske komisije, gdje najnovije analitičke procjene sugeriraju nedostatak od čak 900.000 ICT stručnjaka u EU do kraja 2020. Godine, a tržišne potrebe za multimedijskim zanimanjima pokazuju i analize potreba za ljudskim resursima u Hrvatskoj.

Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci, a rezultat projekta bit će definiranje i usklađivanje Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije i s njima povezanih programa s potrebama i trendovima ove brzorastuće industrije, kao i usklađivanje i izravno povezivanje s Europskim kvalifikacijskim okvirom (European Qualifications Framework, EQF) čime se otvaraju nove mogućnosti za studente u smislu mobilnosti te domaćeg kao i međunarodnog priznavanja njihovih kvalifikacija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×