CRVENI KRIŽ KOPRIVNICA

Potpisan ugovor o izgradnji Centra za pomoć u kući, kroz 15 dana očekuje se polaganje kamena temeljca

Zbog promjena na globalnom tržištu građevinskog materijala, od prijave projekta pa do danas došlo je do promjene u cijeni, a cijeli je posao poskupio za dva milijuna kuna. 

10:42h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sve je bliže danu kada će riješiti dugogodišnji problem nedovoljnih prostornih kapaciteta. Korak bliže načinjen je danas, potpisom ugovora o izvođenju radova i uređenju okoliša na izgradnji Centra za pomoć u kući. Kroz 15 dana, na Herešinskoj ulici bit će položen i kamen temeljac, a početak radova ujedno će biti i najveći poklon za 140-obljetnicu osnutka koprivničkog Crvenog križa, naglasila je uvodno ravnateljica Adela Sočev. 

Sočev je zahvalila Gradu Koprivnici koji je osigurao zemljište za izgradnju Centra. Kako je kazala, zbog promjena na globalnom tržištu građevinskog materijala, od prijave projekta pa do danas došlo je do promjene u cijeni, a cijeli je posao poskupio za dva milijuna kuna.

Upravo zahvaljujući činjenici da nisu morali kupovati zemljište nego su ga dobili imat će dio sredstava i prenamijeniti ih upravo za gradnju.

Foto: Ivan Balija
Adela Sočev // Foto: Ivan Balija

– Ukazali smo nositeljima projekta da su povećane cijene, nadamo se da će se naći mogućnost za sve nas koji smo u poteškoćama, a nismo jedini, da će gradnja biti skuplja. Cijene polako i padaju pa se nadamo da to neće utjecati na gradnju našeg projekta – rekla je Sočev te istaknula kako je glavni cilj stvoriti kvalitetne temelje za daljnje pružanje socijalnih usluga na području Koprivnice i okolnih 11 općina, odnosno nastaviti pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ovom je prilikom istaknuo da je Crveni križ Koprivnica  nezaobilazan gradski partner sa jako puno projekata i ideja, a istaknuo je i zadovoljstvo što je posao i ovaj put dobio domaći izvođač radova.

– Ovim se pokazuje da Grad Koprivnica s gradskim društvom Crvenog križa ima plan i viziju kako razvijati notu solidarnosti – rekao je gradonačelnik.

Nositelj projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’ je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projektom Centar za pomoć u kući Koprivnica izgradit će se i opremiti novi prostor kuhinje (oko 300 četvornih metara), prostor za dnevni boravak umirovljenika (80 četvornih metara) i prihvatilište za beskućnike (40 četvornih metara) te će se nabaviti dva vozila za potrebe nabave namirnica i dostave obroka. Uz prostor kuhinje, bit će skladišni prostor za kuhinju (oko 300 četvornih metara), hladnjače za smještaj hrane i druge prateće prostorije. Predviđenim sredstvima novi prostor će se opremiti potrebnim namještajem i opremom.

Stjepan Njegač ispred Mod d.o.o. rekao je da je zadovoljan što su uspjeli potpisati ugovor te pojasnio s tehničke strane da će nova zgrada biti neto površine 950 kvadrata, odnosno bruto građevinskog prostora 1200 prostornih metara. Građevina će se sastojati od dvije cjeline, skladišta s rashladnom komorom i punionicom, a drugi dio bit će prostor za razvoj Centra za pomoć u kući. Zgrada će biti armirano betonske konstrukcije s ravnim krovom, imat će energetsku ovojnicu, izolirane podove i zidovi, a grijanje će biti podno, pojasnio je Njegač.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija