PROJEKT

Potpisan ugovor o izgradnji školske sportske dvorane uz Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec

Županijsko vodstvo podsjeća kako je riječ o trećem ugovoru iz Programa izgradnje školskih sportskih dvorana.

10:10h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec potpisali su ugovor o javnoj nabavi radova izgradnje školske sportske dvorane uz Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec.

Županijsko vodstvo podsjeća kako je riječ o trećem ugovoru iz Programa izgradnje školskih sportskih dvorana. Ugovor je vrijedan 18.18.011.481,35 kuna s PDV-om, a rok završetka radova je 12 mjeseci.

– Ovo je lijepa priča koja budi optimizam i doprinosi pozitivnom razmišljanju o vremenu koje je pred nama. Probudili smo ga ovim, ali i ostalim projektima koje smo realizirali na području općine Sveti Petar Orehovec. Stalno gledamo unaprijed, a izgradnja dvorane će, uz to što će pokriti potrebe šire lokalne zajednice, i sa simboličkog aspekta dodatno potvrditi našu konstantnu borbu protiv negativnih trenova koju iskazujemo gradnjom vrtića, škola i dvorana i željom osiguravanja najboljih životnih uvjeta našim stanovnicima koji moraju imati ravnopravne okvire za razvoj – kazao je Koren, dodavši kako je projekt znak dobre suradnje Županije i općinskog vodstva.

– Ako izuzmemo dvoranu u Kalinovcu koji se samo dograđuje, ova dvorana je najveća od njih pet koje gradimo u sklopu zajedničkog programa Županije i općina. Zahvaljujem se na još jednoj kvalitetnoj suradnji, a da je ona vrlo kvalitetna i konstruktivna smo već pokazali na zajedničkoj suradnji kod gradnje škola u Fodrovcu i Gregurovcu kao i u brojnim manjim projektima. Suradnja je dakle vrlo živa i aktivna, a ona se nastavlja i dalje pa smo tako u proračunske planove uvrstili i sredstva za obnovu Područne škole u Miholcu, a danas sam potpisao i odluku o sufinanciranju komunalne infrastrukture u iznosu 350.000 kuna. Sve ovo je od iznimno važnosti za stanovnike ovog kraja, a posebice mlade koje želimo zadržati da ostanu živjeti u svojim sredinama – nastavio je župan.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Županija će za navedenu dvoranu osigurati 7,5 milijuna kuna, dok će Općina izdvojiti 10,5 milijuna kuna, pri čemu Županija financira 50 posto troškova koji su u sklopu pedagoškog standarda, poručuju.

– Dugo smo čekali na ovaj projekt i dvorana neće biti samo zgrada za školske programe, već prostor ispunjen raznim aktivnostima koji će uz učenike koristiti sportski klubovi, rekreativci i brojne udruge. Vjerujem kako će ona uvelike pomoći i u promjeni demografskog trenda te da će biti izgrađena do iduće godine kao najljepši božićni poklon našim mještanima. Zahvaljujem Županiji na odličnoj suradnji i razumijevanju da nas uključi u ovaj hvalevrijedan projekt, veselimo se i idućem koraku i pripremi sve dokumentacije kako bi radovi mogli što prije krenuti – kazao je načelnik Poljak.

Habijanec je, pak, podsjetio kako je Radnik već radio u Svetom Petru Orehovcu, objasnivši kako će nova dvorana biti trodijelna s 1700 četvornih metara neto prostora te 270 sjedećih mjesta.

OŠ Sveti Petar Orehovec ima 320 učenika. Ravnatelj Stjepan Lučki zadovoljan je projektom

Županijsko vodstvo ujedno je obišlo  radove na Područnoj školi Miholec koju pohađa 28 učenika u dva kombinirana razreda, a koji se izvode radi prelaska na jednosmjensku nastavu.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...