Izgradnja bežične mreže

Potpisan ugovor u sklopu projekta WiFi4EU s općinom Novigrad Podravski

15:13h
0

Ugovor o izgradnji bežične mreže za pristup internetu na području općine Novigrad Podravski u vrijednosti 88.116,55 kn + PDV, potpisali su Zdravko Brljek, načelnik općine Novigrad Podravski i Danijel Begović, direktor tvrtke Pro-Ping. Projektom je predviđena izgradnja bežićne mrežne infrastrukture u naseljima Novigrad Podravski, Delovi, Borovljani i Plavšinac.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim površinama, kao što su škole, knjižnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine.

U sklopu projekta WiFi4EU predviđena je nabava opreme i instaliranje bežičnog interneta s ukupno 11 pristupnih točaka u općini Novigrad Podravski, od čega osam vanjskih te tri unutarnje. Sve pristupne točke imat će otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s.

Tako će ovim projektom biti pokriveno pet javnih površina u Novigradu Podravskom i to: vatrogasni dom, knjižnica, park, nogometni stadion te sportska dvorana. U naselju Delovi bežična mreža bit će dostupna u osnovnoj školi i vatrogasnom domu, u naselju Borovljani u društvenom domu, a u naselju Plavšinac u osnovnoj školi.

Pro-Ping Telekom je osnovan 2010. godine i jedna je od brzorastućih komunikacijskih tvrtki na hrvatskom tržištu. Pro-Ping je pružatelj telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranog na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi. Glavne usluge koje tvrtka nudi su: pristup Internetu, digitalna televizija i telefon. Do sada je tvrtka Pro-Ping potpisala ugovore za izgradnju bežične mreže kroz WiFi4EU projekt s općinama Bukovlje, Suhopolje, Pitomača, Kalinovac i Molve.

– Veseli nas što ćemo ovim sredstvima kroz WiFi4EU program omogućiti našim sumještanima u četiri naselja korištenje besplatog interneta i to na lokacijama na kojima se najčešće okuplja velik broj ljudi. S druge strane, za izvođača je izabran Pro-Ping Telekom koji je već radio na ovakvim projektima, te smo sigurni da ćemo dobiti kvalitetnu i modernu mrežnu infrastrukturu – izjavio Zdravko Brljek, načelnik općine Novigrad Podravski.

čitam...