29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POTPORE

Potpisani ugovori iz programa START – UP, Županija ove godine za potpore osigurala 88 tisuća eura
P

Prioritet za potpore imale se proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine starosti

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave održano je potpisivanje ugovora o dodjeli potpora za samozapošljavanje iz programa START-UP koji Županija uspješno provodi već petu godinu. Ugovore s devet korisnika je potpisao župan Darko Koren koji je tom prilikom istaknuo kako je ove godine u Proračunu za tu namjenu osigurano 88 tisuća eura te da su odobrena sredstva za 17 korisnika pri čemu je iznos pojedinačne potpore za svakog od njih četiri tisuće eura.

 

– Ukupna vrijednost ugovora je 68 tisuća eura, preostalo je sredstava za još pet potpora pa svi zainteresirani mogu podnijeti svoje zahtjeve do 30. kolovoza ove godine.  Do sada je mjeru koristilo 80 korisnika i isplaćeno je 315 tisuća eura potpora. Drago nam je što na ovaj način možemo pomoći poduzetnicima koji kreću u realizaciju svoje priče, cilj nam je imati što više poduzetnika na našem području. Uvjeren sam da će vam  ova direktna pomoć dobro doći i nadam se da ćete dobro poslovati i možda zaposliti još nekog u svojim obrtima i tvrtkama. Svaki je početak težak i zbog toga vam čestitam na hrabrosti i odlučnosti, a Županija će vas nastojati pratiti i kroz druge programe i potpore – poručio je župan Koren prilikom potpisivanja ugovora.

 

Uime korisnika obratio se Domagoj Capek koji je pokrenuo vlastitu tvrtku u djelatnosti inženjerstva i tehničkog savjetovanja.

– Hvala vam na potpori, ovo će biti dobar poticaj i vrijedna potpora koja će nam omogućiti da lakše krenemo u svijet poduzetništva. U današnje vrijeme visokih troškova svaka je pomoć dobrodošla i siguran sam da je svima drago što ste nam pomogli na ovaj način. Pred nama je zahtjevno tržište, no vjerujem da ćemo trudom i radom pronaći svoje mjesto i ostvariti poslovne planove – kazao je Capek.

Prioritet za potpore imale se proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja, a ove su godine zahtjev mogli podnijeti korisnici do navršene 40. godine starosti. Djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: računalno programiranje i savjetovanje, fasadni radovi, uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina, elektroinstalacijski radovi, proizvodnja građevne stolarije, soboslikarski radovi, inženjerstva i tehničkog savjetovanja, održavanje i popravak motornih vozila, masaža tijela, fotografske usluge te usluge računovodstva. Podsjetimo još jednom na kraju kako je preostalo sredstava za još pet potpora pa svi zainteresirani mogu podnijeti svoje zahtjeve u Županijskoj upravi do 30. kolovoza ove godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo odabrane

FOTO Čak 15 skulptura picoka izloženo u galeriji, jedna od njih krasit će obnovljeni đurđevački trg

U galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu izloženo 15 idejnih rješenja koja su pristigla na natječaj za skulpturu picoka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×