županijski sud u varaždinu

Potvrđena je optužnica Slađane Brkić koju se tereti za ubojstvo Dejana Slivara iz Gole, uskoro glavna rasprava

11:13h
0
Ubojstvo u Goli // Foto: Ivan Brkić

Na sjednici optužnog vijeća Županijskog suda u Varaždinu koja je održana jutros, potvrđena je optužnica Slađane Brkić, a koju se tereti da je u veljači ove godine kuhinjskim nožem, ubodom u srce, usmrtila Dejana Slivara, nevjenčanog supruga iz Gole, oca dvoje djece.

Kako nam je pojasnio Darko Galić, glasnogovornik varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva, s obzirom na to da se Brkić nalazi u istražnom zatvoru, u kojem je već pola godine, glavna će rasprava rasprava u kojem će svjedoci, ali i ona dati iskaz, biti uskoro.

Do kraja godine bi suđenje trebalo i završiti.

Ocevid u Goli
Državna odvjetnica na očevidu u Goli // Foto: Ivan Brkić

– Pod uvjetom da se obje strane slože, djeca neće morati svjedočiti već će se onda samo na raspravi pročitati njihova svjedočenja o događaju koja su dali tijekom provođenja istrage. Ako ne bude tako, djeca će se ispitati putem video nadzora iz druge sobe tako da ne budu izložena opet dodatnom stresu – objasnio nam je D. Galić.

Podsjetimo, ovom su krvavom ubojstvu svjedočila maloljetna djeca koje je Slađana zaključala u kuću, dvoje njegove i jedno njeno, dok je njegova najstarija kćer trčala po pomoć. Slađana je bila i trudna te je rodila u istražnom zatvoru.

čitam...