Potvrđeni laureati županijskih nagrada // Županijska Udruga slijepih na redu iduće godine

07:12h
0
ZgradaKoprivničko križevačkežupanijeuKoprivnici

Svečana sjednica skupštine Koprivničko-križevačke županije povodom njenog dana bit će u petak, 11. travnja u koprivničkom Domoljubu. Najavio je to predsjednik skupštine Damir Felak na osmoj po redu sjednici ovog skupštinskog saziva. Kao što je uobičajeno u takvim prilikama, i ove će godine biti dodijeljena županijska priznanja.

Nagradu za životno djelo dobit će akademik monsinjor profesor emeritus doktor znanosti Ivan Golub. Za doprinos ugledu i promociji naše županije bit će nagrađen koprivnički povjesničar, doktor znanosti Hrvoje Petrić, a za iznimno postignuće u protekloj godini Folklorni ansambl Koprivnica. Županijske zahvalnice dobit će Željko Sinjeri, donedavni šef biokemisjkog laboratorija koprivničke bolnice, križevačko Društvo za uzgoj malih životinja, Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan iz Virja te dobrovoljna vatrogasna društva Koprivnica i Križevci.

Iako su laureati dobili gotovo stopostotnu potporu županijskih vijećnika, SDP-ov Tomislav Babić smatra da je učinjena velika nepravda što na prijedlog Hrvatskog saveza slijepih županijsku nagradu neće dobiti Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

– Tu sam možda u nekakvom sukobu interesa. Znači, moja majka je tajnica udruge i ne bih htio da se zbog toga vežu neke konotacije kasnije. Uglavnom, radi se o udruzi koja godišnje ostvaruje oko 570.000 kuna vlastitih prihoda, pisanjem projekata i vlastitim sredstvima uglavnom. Ima troje zaposlenih i prva je udruga na našem području koja je uspjela 1996. povući novac iz europskih fondova i mislim da se u povodu 60. obljetnice, koliko udruga slavi kontinuirani rad, trebalo ipak dodijeliti nagradu i toj udruzi – kazao je Babić.

U ime Odbora koji je definirao prijedlog nagrađenih, odgovorio mu je A-HSP-ov Milan Bingula.

– To je bila velika dilema. Bilo nam je vrlo teško da smo ovom prilikom zaobišli slijepe. Ali smo svi u Odboru dali čvrsto obećanje da će na godinu to biti ispravljeno i da će prioritet imati upravo slijepi – istaknuo je Bingula.

Prema odluci Odbora ove godine neće biti dodijeljena lani ustanovljena nagrada za promicanje ljudskih prava Mara Matočec. Za nju su bile predložene dvije Đurđevčanke -Barbara Fuček i Verica Rupčić.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW