STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u bolnici preminule dvije osobe

Stožer obavještava javnost da je na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa Misli na druge – cijepi se

08:33h
0
Dr. Draženka Vadla // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno  29 novih slučajeva bolesti COVID-19.


Na području županije trenutno je aktivno 254 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 62 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus  (1935. i 1969. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 5096 slučaja.

Stožer obavještava javnost da je na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa Misli na druge – cijepi se, a u županijski Zavod za javno zdravstvo stigle su prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a njezino trajanje određuje se do 8. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za propusnicom upućuje se županijskom Stožeru PUTEM SUSTAVA E-PROPUSNICE ŠTO JE NAJBRŽI NAČIN  ZA DOBIVANJE PROPUSNICE.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

– Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava – poručuju.

čitam...