rezultati obdukcije

POTVRĐENO Stigli rezultati obdukcije, muškarac u Istri umro je od koronavirusa

Vijest o smrti objavljena je 18. ožujka, do danas se čekalo na službene rezultate obdukcije. Kernjus je bio u samoizolaciji u Brtonigli. On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Talijani, koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus.

17:32h
0
Korona Virus
Foto: Ilustracija // Twenty20

Na današnjoj konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite potvrđeno je kako je muškarac u Istri umro zbog koronavirusa. Tjedan dana čekali su se rezultati obdukcije. Index piše da se radi o Nini Krenjusu, ugostitelju, vlasniku poznate konoba Astarea u Brtonigli.

– Potvrđeno je da je patološki nalaz umrle osobe iz Istre pokazao da je osoba umrla od koronavirusa – izjavio je danas Krunoslav Capak.

Vijest o smrti objavljena je 18. ožujka, do danas se čekalo na službene rezultate obdukcije. Kernjus je bio u samoizolaciji u Brtonigli. On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Talijani, koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus, piše Index.

– U restoranu su 7. ožujka bili Talijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izoliran. U ponedjeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uvjeta pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u srijedu – ispričao je ranije za Index Ivan Kernjus.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odijelima, no tata je, kaže, preminuo.

– Dakle nije istina da je tata odbijao liječničku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesretnih okolnosti i na žalost tako je završilo – rekao je Ivan Kernjus u ranijem razgovoru s Indexom.

čitam...
Loading...