23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Povećan broj požara u Podravini i Prigorju
P

Ne propustite

U prvoj polovici godine na području Podravine i Prigorja zabilježeno je 138 požara, a nastala šteta je oko 473 tisuće eura. Uzrok velikom broju je povećanje evidentiranih požara na otvorenom prostoru, njih 74, a povećanje materijalne štete je zbog požara u Križevcima, onog na stambeno-poslovnom objektu u Nemčićevoj te eksplozije u prostoru bivšeg Čelika.

U tijeku su žetveni radovi, pa policija upozorava građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite od požara prilikom spaljivanja poljoprivrednih površina.

 

– Bilo bi dobro na vrijeme provjeriti jesu li ispravni radni strojevi i uređaji kojima se vrši žetva, baliranje i transport te instalacije na njima, jesu li ispravni pogonski motori, elektromotori, remenice i remenje, sustavi za dovod goriva, električne instalacije i slično. Treba provjeriti i je li ispravna i pravilno dimenzionirana električna instalacija u objektu i produžni električni kablovi koji služe za napajanje radnih strojeva sa električnom energijom te jesu li servisirani aparati za početno gašenje požara, upozorio je voditelj inspektorata protupožarne zaštite u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj Ivan Matosović. Podsjetio je da su za nepridržavanje mjera zaštite pri spaljivanju predviđene kazne od 2.000 kuna za nenamjerno izazivanje požara, pa sve do 150.000 kuna i zatvorske kazne kada je to učinjeno namjerno.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U čast Ivana Levačića

FOTO/VIDEO Više od 200 biciklista vozi 32 kilometra u čast velikog Ivana Levačića, družit će se uz lovački gulaš

Peta po redu Virovska biciklijada održava se danas u Virju, no prvi je put u povijesti posvećena Virovcu Ivanu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×