ŠKOLSKI PROJEKT

Povodom Dana planeta Zemlje učenici kreativci izradili policu od recikliranog materijala

Likovna skupina već se nekoliko puta okušala u izradi kreativnih uradaka koristeći otpadni materijal na što su posebno ponosni.  

15:04h
0
Foto: OŠ Braće Radić

Povodom Dana planeta Zemlje polaznici Likovne grupe u OŠ Braće Radić, a pod mentorstvom profesorice likovne kulture Sanje Pakasin, predstavili su svoj novi kreativni uradak.

Projekt Školske knjige “Otkrij tajnu za budućnost sjajnu” potaknuo ih je na promišljanje o načinu na koji mogu doprinijeti školskoj zajednici i pritom inspirirati druge kako bi im svima budućnost bila bolja. Na satovima likovne kulture razvija se stvaralaštvo, uči produkcija, razvoj i ostvarenje ideja.

U samo 28 dana koliko je trebalo od ideje do realizacije, učenici su napravili policu prema načelima recikliranja, oporabe i ponovne uporabe, koristeći odbačeni karton, novinski papir, drvofiks i akrilne boje.

Za izradu police koristili su dosadašnja znanja iz područja dizajna, primijenjene umjetnosti i trodimenzionalnog oblikovanja. Svojim dizajnom polica oplemenjuje izgled učionice te će poslužiti za bolju organizaciju likovnog pribora.

Likovna skupina već se nekoliko puta okušala u izradi kreativnih uradaka koristeći otpadni materijal na što su posebno ponosni.

Kako je tekao proces izrade možete pogledati na linku.