18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Povodom Međunarodnog dana obitelji održana učenička debata
P

Ne propustite

Koordinacijski odbor za vođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece” povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u ponedjeljak 18. svibnja 2015. godine, organizirao je već tradicionalnu debatu učenika osnovnih i srednjih škola. Ove godine u debatu su se uključili i studenti Sveučilišta Sjever u ulozi mentora učenicima. Tema ovogodišnje debate bila je „Društvene mreže mijenjaju obiteljske odnose”.

Učenici osnovnih škola bili su raspoređeni u afirmacijsku i negacijsku grupu, dok su učenici Gimnazije, Srednje i Obrtničke škole biti suci i moderatori.

Gosti debate bili su knjižničarka Dolores Vrbanić, učiteljica Suzana Hergotić te ispred policije, Dražen Magdić, koji se uključio u debatu iz perspektive svojih radnih okruženja te time pružio podršku djeci u ovoj značajnoj aktivnosti kojom se nastoji potaknuti njihova sudionička participacija.

Svrha održavanja ovakvih debata je da djeca vježbaju vještine javnog iznošenja argumentiranog mišljenja i izražavanja kritičkog osvrta na tuđe stavove u afirmativnom tonu.

Nakon dvosatne rasprave odluka sudaca o pobjedniku pripala je afirmacijskoj grupi s tezom „Društvene mreže donose pozitivne promjene unutar obitelji”.

Na samom početku učenike je pozdravila i podržala zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U 105. godini

Preminuo je Josip Manolić

Josip Manolić, rođeni Kalinovčanin umro je u 105. godini danas ujutro u 7.30 sati, piše nacional.hr Tu vijest potvrdila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×