Senzibilizacija

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama građani su u Križevcima dobili korisne informacije

Građani su se informirali kako da prijave nasilje u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, dobiti savjet i podršku, a ujedno su se dijelili letci i edukativni materijali.

09:20h
0
img
Foto: Grad Križevci

Udruga Hera, u suradnji sa županijskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, organizirala je u Križevcima Javnu akciju povodom obilježavanja 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, s porukom da za nasilje nema opravdanja. Dan nenasilja obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Građani su se informirali kako prijaviti nasilje u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, dobiti savjet i podršku, a ujedno su se dijelili letci i edukativni materijali koje je pripremilo županijsko Povjerenstvo.

Akcija je održana uz sudjelovanje predstavnika organizatora te uz potporu gradonačelnika Križevaca Marija Rajna, pročelnika Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandra Novosela, pročelnice Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Maje Blažek, pročelnice Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marine Horvat te predsjednice Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice Marije Mraz.

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je kako o temama zlostavljanja treba razgovarati svaki dan te zahvalio Udruzi Hera i županijskom Povjerenstvu za ravnopravnost spolova jer kontinuirano provode akcije i nastoje podići svijest o nasilju nad ženama, dok je Marija Mraz istaknula problem nasilja nad ženama s invaliditetom.

Akcija je dio aktivnosti projekta Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koji financijski podržava Grad Križevci te projekta Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja kojeg provodi Udruga HERA u suradnji s Centrima za socijalnu skrb Koprivnica i Križevci te Udrugom Bolje sutra osoba s invaliditetom Grada Koprivnice.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Foto: Grad Križevci
Foto: Udruga Bolje sutra Grada Koprivnice
Foto: Udruga Bolje sutra Grada Koprivnice
Foto: Grad Križevci