Povodom nove školske godine Mršić i Koren obišli prvašiće

13:56h
0
Dok je Mršić u Koprivnici mališanima dijelio marame... // foto: Koprivnica.hr

Povodom prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Zvonimir Mršić i župan Darko Koren, obišli su razne škole kako bi brojnim učenicima poželjeli uspješan početak školovanja.

Mršić je u pratnji svojih zamjenika obišao sve škole na području Grada i okolice, te prvašićima, kojih je ove godine 300-tinjak, podijelio simbolične poklone. Mališanima su podijeljene majice sa logotipom Grada Koprivnice i posebne marame da budu što uočljiviji u prometu na cestama. Također, sve učenike na školskim su klupama dočekale besplatne bilježnice za sve predmete.

S druge strane, Koren je, također u pratnji svog suradnika, obišao osnovnu školu „Fran Kancelak“ u Drnju. Radi se o trećoj školi po veličini u mreži županijskih škola, a polazi je 510 učenika. Od toga, njih 79 krenulo je ove godine u prvi razred, a županijski dužnosnici upravo su njih i posjetili. Kao i Mršić, Koren je isto tako prvašićima podijelio sigurnosne marame za promet. Na taj način Koren je uspješnu školsku godinu poželio i svim drugim školarcima u Županiji. Podsjetimo, prve školske korake danas je napravilo 1139 učenika s područja cijele županije....župan Koren je istu stvar radio u Drnju // foto: kckzz

Ujedno, Mršić je svim sudionicima u prometu, a posebno vozačima, uputio apel da povećaju pozornost, smanje brzinu i vode brigu o sigurnosti naše djece.