25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pametne kartice

POŽURITE U mirovini ste ili ste stariji od 65? Vlakom možete voziti besplatno – evo kako!
P

Znate li da možete hrvatskim željeznicama voziti potpuno besplatno! Kako? Morate imati svoj profil i pametnu karticu.

Ne propustite

Umirovljenik ste ili stariji od 65 godina? Znate li da možete hrvatskim željeznicama voziti potpuno besplatno! Kako? Morate imati svoj profil i pametnu karticu.

U HŽ Putnički prijevoz navode kako od 16. travnja 2024. umirovljenici i osobe starije od 65 godina trebaju imati pametnu karticu s kupljenim profilom. Također, mole sve one koji su predali svoj zahtjev neka podignu svoje pametne kartice, jer velik ih broj čeka na blagajnama – tamo gdje su i predali prijavu. Da biste se prijavili za novu morate to napraviti najkasnije do 16. travnja!

vlakom možete voziti besplatno
Pametna kartica // Foto: HŽ

– Umirovljenici i osobe starije od 65 godina pravo na besplatan prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza i kupljenog profila po cijeni od 2,65 eura, a profil vrijedi do kraja godine. Za ostvarivanje prava na profil umirovljenik treba predočiti ispravu o primanju mirovine HZMO-a i identifikacijski dokument, a osoba starija od 65 godina identifikacijski dokument – navode u HŽ-u, prenosi portal poslovni.hr

Podsjetimo, pilot-projekt besplatnog prijevoza za umirovljenike i starije krenuo je 1. siječnja 2024., a omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske u 2. razredu redovnih vlakova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×