Prapodravci preuzeli vlast u Koprivnici

10:30h
0
Mršić je Prapodravcima predao ključeve grada // foto: Ivan Brkić

Grad Koprivnicu i gradske čelnike u utorak su posjetile maškare, točnije skupina Prapodravci, kako bi od gradonačelnika Zvonimira Mršića preuzeli ključeve grade i proglasili Fašničku republiku.

Prapodravci će „gospodariti“ Koprivnicom najmanje tjedan dana, a u tom razdoblju obećali su građanima mnogo veselja i zabava te tradicionalne krafne koje su i specifične za ovo doba godine. Kako bi gradonačelniku i njegovim pomoćnicima dokazali da su upravo oni idelani za trenutnu vlast, Prapodravci su Mršiću predali vjerodajnicu te su se potom obratili i građanima kako bi ih obavijestili o planovima u Fašničkoj republici.

 

– Željezničko konačište pretvorit ćemo u Dom maškara u kojemu će na svakodnevnim zabavama maske skidati svi oni koji pripovedaju da se bore za Koprivnicu, a misle samo na sebe i svoju stranku. U središnjem gradskom parku izgraditi će se najveći i najljepši WC, a oko grada ćemo podići ekološki bedem od kopriva koji će nas štititi od nametnika koji na našoj grbači žele stvarati profit. Ljude ćemo hraniti samo kolačima i krafnama, a u subotu ćemo organizirati veliku fašničku zabavu nakon koje ćemo Zrinski trg staviti pod stakleno zvono da više nitko po njemu ne hoda, niti se igra jer trg ne treba služiti ljudima za okupljanja i druženja koja ga mogu unerediti – iznijeli su svoje planove Prapodravci.

Sreću u vođenju grada u sljedećih nekoliko dana Prapodravcima je zaželio i sada već „bivši“ gradonačelnik Mršić.

– Siguran sam da ćete uživati na vlasti u ovim danima u kojima se ne zna tko bude i kada bude organizirao kakve prosvjede – poručio je Mršić Prapodravcima, aludirajući pritom na najavljene subotnje prosvjede.Prapodravci su građanima obećali puno veselja i zabave // foto: Ivan Brkić

Velika subotnja Fašnička fešta započet će povorkom Maskirane grupe koje će krenuti u 14 sati s parkirališta Podravke. Po dolasku na Zrinski trg grupe će se predstaviti sa svojim programima, a za nagradu će se moći osladiti Podravkinim krafnama, popiti čaj ili kuhano vino. Potom će sudjelovati u suđenju Fašniku koji je optužen za sve nedaće građana u prošloj godini, a nakon toga zabava se seli u Hotel Podravinu (gdje će se oko 18 sati održati i izbor najdeblešega kraflina) te u Dom mladih gdje će se zabavljati djeca i osnovnoškolci.