LOKALNI IZBORI

Pravo glasa za lokalne čelnike u županiji ima 92.281 osoba, u nedjelju glasamo na 254 biračka mjesta

Raščlanimo li broj birača po gradovima, Koprivnica ima 26.238 birača, slijede Križevci gdje pravo glasa ima 17.135 osoba te Đurđevac gdje ih je prema popisu birača 6.554. 

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prema podacima s kojima raspolaže Županijskog izborno povjerenstvo na popisu birača na području Koprivničko-križevačke županije je 92.281 osoba.

Koliko njih će u nedjelju izaći na izbore i svoj glas dati svojim političkim favoritima preostaje nam vidjeti. Za tu priliku na području županije bit će organizirano ukupno 254 biračkih mjesta.

Raščlanimo li broj birača po gradovima, Koprivnica na popisu ima 26.238 birača, slijede Križevci gdje pravo glasa ima 17.135 osoba te Đurđevac gdje ih je prema popisu birača 6.554.

DIP je u suradnji s ZZJZ-om objavio i tehničke upute za glasovanje na lokalnim izborima.

Maske će u zatvorenim prostorima biti obvezne za birače, članove biračkih odbora, promatrače i medije, ali i na otvorenom ako se ne može držati razmak veći od dva metra.

Maske će morati nositi i oni koji na otvorenom čekaju ulazak u objekt gdje je biračko mjesto, ako ne mogu držati razmak veći od dva metra, proizlazi iz uputa koje je DIP pripremio u suradnji s HZJZ-om.

Biraču koji dođe bez maske ovlašteni predsjednik, odnosno potpredsjednik biračkog odbora (BO) mora dati masku.

Upute za lokalne izbore vrlo su slične onima koje su u srpnju prošle godine vrijedile za parlamentarne, razlika je što su maske tada bile preporuka, a sada su obveza te što je razmak sa metra i pol povećan na dva.