covid-19

Pred križevačkim Domom zdravlja postavljen šator za trijažu pacijenata

Pacijenti i zdravstveni djelatnici imat će što adekvatnije uvjete, jer dolaze hladniji dani i pogoršanje vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije.

15:06h
0
Trijažni šator Križevci
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Nakon što su prošlog tjedna ispred Domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu postavljeni
šatori i kontejneri u kojima se obavljaju poslovi trijaže pacijenata, trijažni šator je postavljen i ispred Doma zdravlja u Križevcima.

Tako će, uz ranije postavljen kontejner, pacijenti i zdravstveni djelatnici imati što adekvatnije uvjete jer nam dolaze hladniji dani i pogoršanje vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID- 19 na području Koprivničko-križevačke županije.

Županijski Stožer je prepoznao nužnost postavljanja šatora i kontejnera, a postavljeni su u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite i uz pomoć Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Šator je namijenjen pacijentima koji ispred Doma zdravlja čekaju na ulazak u ambulante budući da, sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, nije moguć njihov ulazak u većem broju zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Molimo građane za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante domova zdravlja i u Koprivnici i Đurđevcu, obzirom na povećane potrebe za obradama i zdravstvenim pregledima. Podsjećamo kako je pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija