prva hnl

Pred Slavenom je utakmica sezone protiv Istre, Lulić: Uvijek smo bili pravi kada je bilo najteže

Jasno je kako su i igrači svjesni važnosti ove utakmice jer u slučaju nepovoljnog rezultat stvari bi postale - još nepovoljnije. Eventualnom pobjedom osigurao bi se kratkoročni mir.

15:02h
0
Slaven Belupo - Lokomotiva // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Pred Slaven Belupom je utakmica sezone. Kako drugačije nazvati 26. kolo Prve HNL gdje će Farmaceuti na svom stadionu ugsotiti Istru 1961. Na tablici Hrvatski Telekom Prve lige obje momčadi imaju 23 boda, no Istra ima i utakmicu više. Posljednja Lokomotiva ima 20 bodova, što znači da je dno udaljeno samo tri boda.

Kad se pogledaju prijašnji susreti, Slaven je doma pobijedio, Istra je pobijedila u Puli.

– Utakmicu protiv Rijeke smo zaboravili i okrenuli smo se odmah utakmici protiv Istre. Za nas je ta utakmica okarakterizirana kao utakmica putokaza i veselimo joj se. Liga je jako zanimljiva jer se pet ekipa bori za europska natjecanja, a pet se bori za ostanak, svi s istim ciljem i svi s istim šansama. Mi želimo ovu utakmicu protiv Istre kod kuće pobijediti i osigurati si malo mira – rekao je Stipić za klupske stranice.

Jasno je kako su i igrači svjesni važnosti ove utakmice jer u slučaju nepovoljnog rezultat stvari bi postale – još nepovoljnije. Eventualnom pobjedom osigurao bi se kratkoročni mir. Ispred igrača svoje mišljenje dao je veznjak Karlo Lulić.

– Utakmicu s Rijekom smo ostavili iza nas, a sada nam slijedi jedna od najvažnijih u sezoni. Uvijek smo bili pravi kada je bilo najteže i vjerujem da će tako biti i ovog puta. Igramo dobro, stvaramo prilike, ali nam je u prethodnim kolima nedostajalo malo sreće. Sutra je vrijeme da ju isprovociramo još jednim maksimalnim angažmanom na terenu svih 90 minuta i osvojimo sva tri boda – rekao je za klupske stranice.

Spomenimo kako je Slaven Belupo ove sezone na svom travnjaku pobijedio samo Istru i Varaždin.