Predavanje američkog povjesničara o Grand Canyonu

07:14h
0
120525-grand-canyon

U četvrtak, 31. svibnja.2012. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica prof.dr.sc. Paul Hirt održat će predavanje Nature, Culture, and History at the Grand Canyon, Arizona.

Paul Hirt povjesničar je i predavač na Arizona State University. Teme kojima se posebno bavi su američki Zapad, povijest globalnog okoliša, politika okoliša i istraživanje održivog razvoja. Objavio je knjigu o povijesti američkog upravljanja šumama od drugog svjetskog rata (A Conspiracy of Optimism, 1994), zbirke eseja o povijesti američkog sjeverozapada (Terra Pacifica, 1998. i Northwest Lands, Northwest Peoples, 1999.) i više od dvadesetak članaka i poglavlja u knjigama o povijesti okoliša na američkom Zapadu. Nedavno je završio knjigu o povijesti električne energije na američkom sjeverozapadu i Britanskoj Kolumbiji.


Profesor Hirt  u proljetnom semestru predaje američku povijest na Sveučilištu u Mariboru u okviru programa Fulbright. U Knjižnici „Fran Galović“ održat će predavanje o prirodi, kulturi i povijesti Grand Canyona u Arizoni uoči svojeg sudjelovanja na međunarodnom znanstvenom skupu o povijesti okoliša regionalnog parka Mura-Drava u Koprivnici 1. i 2. lipnja 2012.  

Predavanje će se održavati na engleskom jeziku. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Suorganizatori dolaska eminentnog stručnjaka su Ekološko društvo Koprivnica i Povijesno društvo Koprivnica, a pokrovitelj Grad Koprivnica.

čitam...