18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predavanje “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt”
P

Ne propustite

Udruga “Kopriva” u suradnji s udrugom “Biovrt –  u skladu s prirodom” organizira predavanje pod nazivom “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt” i razmjenu sjemenja. Predavanje će se održati u subotu 27. travnja 2013. s početkom u 14:00 sati u Koprivnici, u dvorani gradske Vijećnice.

U današnje vrijeme, kada je hrana postala samo još jedan od proizvoda masovne potrošnje, a konvencionalna poljoprivreda truje i okoliš i ljude, raste zanimanje ljudi za uzgojom ogranske, zdrave hrane. Biovrtlarstvo je jedan od načina organskog uzgoja zdrave hrane, a bazira se na principima suradnje i sklada s prirodom koja nas okružuje. Biovrtlarstvo je izvor zdravlja i inspiracije, proces ponovnog otkrivanja prirode i stvaranje svog prirodnog raja u vrtu. S takvim načinom vrtlarenja upoznati će vas voditeljica koja se biovrtlarstvom aktivno bavi već osam godina.

Predavanje upućuje i na važnost očuvanja starih sorti i bioraznolikosti bez kojih nema ni opstanka, te na važnost aktivnijeg angažmana pojedinaca kako iz seoskih, tako i iz urbanoh sredina u pokretanju inicijativa za lokalnom i proizvodnjom i potrošnjom hrane. Po završetku predavanja svi zainteresirani moći će razmjeniti ili nabaviti starinske sorte sjemenja iz vremena naših baka pa skrećemo pozornost na to da svatko tko želi nabaviti stare sorte ili ih ima za razmijeniti da se uključi u razmjenu.

Predavačica Silvija Kolar Fodor, osim što je zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka te predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, također je autorica internetske stranice www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica tekstova na blogu “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, autorica tekstova na portalu Sirovahrana.hr, te administratorica foruma Vrtlari.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu uskladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

Udruga “Kopriva”, Koprivnička inicijativa volontera i aktivista je nevladina i neprofitna organizacija čija je koncepcija djelovanja okupljanje aktivnih pojedinaca s područja grada koji su zainteresirani za rad za opće dobro i aktivizam u zajednici. Djeluje kroz različite programe i projekte među kojima su program solidarnosti kroz suradnju i posredovanje, program kreativnih radionica i pomoći skloništu za životinje te video produkcije. Jedna od planiranih aktivnosti je pokretanje inicijative za osiguravanje i uređenje prostora za ‘Prvi Koprivnički urbani povrtnjak’ te je ovo predavanje prvo u nizu aktivnosti kojima udruge teži tom cilju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×