15.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predavanje o konopljinom ulju u koprivničkoj knjižnici
P

Ne propustite

U srijedu 1.4.2015. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica održat će se predavanje o konopljinom ulju. Predavanje će se se održati na prvom katu knjižnice u Čitaonici tiska.

Konopljino ulje je moćan saveznik u podizanju imuniteta, smanjenu kolesterola i zaštiti od bolesti krvožilnog sustava. Ono po čemu se konoplja znatno ističe je vrlo specifičan sastav ulja i biljnih proteina. Neke od poznatijih masnih kiselina su linolna omega 6 i alfa-linolenska omega 3 masna kiselina. Ove dvije masne kiseline su esencijalne za ljudski organizam i ljudsko tijelo ih unosi kroz hranu. Osim ovih važnih masnih kiselina ulje konoplje sadrži i vitamin E, magnezij, željezo, cink, steroli, fenoli, kanabinoidi itd.

Teme koje će na predavanju biti opširnije objašnjene su:

· konopljino ulje u prevenciji i liječenju zdravstvenih tegoba

· čemu služe esencijane masne kiseline koje život znače

· konopljini proteini

· konopljine sjemenke kao super hrana

· prirodna kozmetika protiv starenja

· njega tijela

· konoplja u kuhinji

Posjetitelji će moći degustirati bezglutenske energetske kekse od konopljinog proteina, pesto od konoplje, čaj od konoplje, energetski shake od konoplje, čokoladu s konopljinim uljem i konopljim sijemenkama.

Predavanje će održati Bojan Šmic koji radi kao somelier u restoranu Florijan u Mariboru gdje povezivanjem hrane, pića i glazbe gostima omogućuje posebne užitke. Svakodnevno ga oblikuje njegova strast prema hrani, piću i zdravoj prehrani. Član je S.U.R.F. instituta koji se bavi istraživanjem i razvijanjem novih pristupa kulturi prehrane i bivanja. Član je i Cannabis social cluba Slovenija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×