Predsjednik Uprave HŽ-a posjetio unesrećene i poželio im brz oporavak

17:09h
0
Dražen Ratković daje izjavu novinarima

Dražen Ratković i Petar StaparPovodom jučerašnje željezničke nesreće, u kojoj je došlo do sudara dvaju vlakova na pruzi između Carevdara i Lepavine, predsjednik Uprave putničkog prijevoza Hrvatskih željeznica, Dražen Ratković, danas je u pratnji bolničkog ravnatelja, Petra Stapara, posjetio unesrećene te im poželio brz oporavak.

54-godišnja putnica, koja je u jučerašnjoj nesreći prošla s najtežim ozljedama, sinoć je operirana i njezino stanje je stabilno, a u bolnici se trenutno nalaze i kondukter, koji je također prošao s težim ozljedama, te strojovođa, čije su ozljede okarakterizirane kao lakše.

Iako se pretpostavlja da je nesreću skrivio lakše ozljeđeni strojovođa, istraga je još uvijek u tijeku i ne može se sa sigurnošću reći tko je, odnosno što je uzrokovalo sudar dvaju vlakova. To nam je potvrdio i sam predsjednik Uprave.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Dogodila se pogreška u odvijanju prometa i  istraga će ustanoviti da li je greška tehnička ili ljudska – rekao je Ratković te ustvrdio da je unatoč nesreći sigurnost prometa dobra.

– I ovaj slučaj nam pokazuje da unutar sustava moramo raditi još više na edukaciji. To inače stalno radimo, ali ćemo još više morati raditi na tome i jednostavno poručujem svim građanima da je sigurno voziti se željeznicom – poručio je Ratković, koji je unatoč tome što je predsjednik Uprave putničkog prijevoza, u Koprivnicu doputovao automobilom.

Potaknut pitanjem novinara, Ratković je obavijestio javnost i o nabavci novih vlakova, koji bi trebali biti isporučeni do kraja 2015. godine. Riječ je o 32 nova elektromotorna vlaka te o 12 dizelmotornih vlakova, za koje je natječaj objavljen upravo ovih dana.

Ratković se osvrnuo i na odštetu koju bi trebali dobiti nastradali u jučerašnjoj nesreći te im poručio da ona postoji i da nije upitna, no da se unesrećeni nakon oporavka obavezno jave nadležnim službama.

Ravnatelj bolnice, Petar Stapar, napomenuo je kako su osim tri osobe koje su zadržane na liječenju, u bolnicu zaprimlili još šest putnika, koji su pregledani i potom pušteni na kućnu njegu.

– Svi putnici su dobro prošli i mi smo sretni da nije nastala puno veća nesreća – zaključio je Stapar.

čitam...