Predstave za djecu u Sokolovcu i Rasinji

07:16h
0
Detalj s predstave u Sokolovcu

U organizaciji Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” iz Koprivnice održane su dvije predstave  pod naslovom „Kako misli jure malog Jure” u osnovnim školama Sokolovac i Rasinja. Predstavama su prisustvovala i djeca iz njihovih područnih škola – ukupno 216 učenika te 33 učitelja i roditelja.


Predstave je izvela autorica istoimene nagrađivane zbirke pjesama za djecu, Nikolina Manojlović Vračar, a nastala je kao spoj književnog susreta i predstave s idejom upoznavanja djece s poezijom na njima blizak i prihvatljiv način. Kako je zbirka pisana u prvom licu, tj. „iz usta” petogodišnjeg Jure, autorica bez imalo zadrške podjetinjuje poistovjećujući se s Jurom. Kotura se na prastarom biciklu, pjeva, svira, pronalazi prijatelje u publici, igra se s njima…

Kako predstavu odlikuje puno topline i životnosti uz pokoji rekvizit i nimalo scenografije, a odvija se u stalnoj interakciji s  djecom, mali su je gledatelji odlično prihvatili i u njoj zaista uživali.

Program Bibliobus vam dovodi u goste…. dio je redovite djelatnosti koprivničke “putujuće knjižnice”, putem kojeg se svake godine organiziraju književni susreti i kazališne predstave za djecu u školama uz koje Bibliobus ima svoja stajališta.

čitam...