22.9 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstave za djecu u Sokolovcu i Rasinji
P

Ne propustite

U organizaciji Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” iz Koprivnice održane su dvije predstave  pod naslovom „Kako misli jure malog Jure” u osnovnim školama Sokolovac i Rasinja. Predstavama su prisustvovala i djeca iz njihovih područnih škola – ukupno 216 učenika te 33 učitelja i roditelja.

Predstave je izvela autorica istoimene nagrađivane zbirke pjesama za djecu, Nikolina Manojlović Vračar, a nastala je kao spoj književnog susreta i predstave s idejom upoznavanja djece s poezijom na njima blizak i prihvatljiv način. Kako je zbirka pisana u prvom licu, tj. „iz usta” petogodišnjeg Jure, autorica bez imalo zadrške podjetinjuje poistovjećujući se s Jurom. Kotura se na prastarom biciklu, pjeva, svira, pronalazi prijatelje u publici, igra se s njima…

Kako predstavu odlikuje puno topline i životnosti uz pokoji rekvizit i nimalo scenografije, a odvija se u stalnoj interakciji s  djecom, mali su je gledatelji odlično prihvatili i u njoj zaista uživali.

Program Bibliobus vam dovodi u goste…. dio je redovite djelatnosti koprivničke “putujuće knjižnice”, putem kojeg se svake godine organiziraju književni susreti i kazališne predstave za djecu u školama uz koje Bibliobus ima svoja stajališta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon očevida

FOTO/VIDEO Krš i lom na raksrižju izazvao 72-godišnjak, drugi vozač je u bolnici, evo detalja

Poznati su detalji jučerašnjeg sudara na vrlo prometnom koprivničkom raskrižju. Kako javlja policija, u 8.25 nesreća se dogodila na raskrižju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×