16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljanje knjiga i glazbenog albuma u koprivničkoj knjižnici
P

Ne propustite

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u Noći muzeja biti će predstavljeni knjiga i glazbeni album Anđelka Jurkasa, a nekoliko dana kasnije javnosti će se predstaviti dvije nove knjige izašle u nakladi Meridijana.

U petak, 27. siječnja 2012. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu bit će predstavljena nova knjiga i CD glazbenog novinara i kritičara Anđela Jurkasa   “Soundtrack života”. Knjiga idejno spaja self help literaturu i pop kulturu/glazbu u onom najpozitivnijem, svakodnevnom smislu. Zbirka je to eseja o glazbi koju slušamo svakodnevno, od klasike preko rock & rolla do plesne glazbe, obuhvaćajući sve popularne žanrove. Konceptualno je složena tako da za svaki od 365 dana godine bude ponuđen izbor glazbe za uljepšanje života, poboljšanje dana. Glazbeni dio je autorski CD s 24 pjesme unutar kojeg je kroz nekoliko glazbenog stilova presječen radni dan i djelić života. Od storytellinga, soula, dance glazbe, rocka, rapa, funka, do folka ponuđeni su komadići mozaika koji tvore autora. Uz Jurkasa gost večeri bit će skladatelj i glazbenik Dalibor Grubačević. Knjižnica će time prvi put sudjelovati u programu Noći muzeja. 

U srijedu, 1.2.2012. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu bit će predstavljene dvije nove knjige izašle nedavno u nakladi Meridijana iz Samobora. Vrijednost im je u tome što su i temama i autorima zavičajnog karaktera. U predstavljanju knjige “Tradicijsko graditeljstvo u Podravini” (kraj 2011.) uz autoricu, Petru Somek sudjelovat će mr. sc. Dražen Podravec. U predstavljanju druge knjige “Pogranična društva i okoliš: Varaždinski generalat i Križevačka županija u 17. stoljeću (sunakladnik Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju Zagreb, 2012.) sudjelovat će autor, dr.sc. Hrvoje Petrić i dr.sc. Dragutin Feletar .

Ulaz na oba događanja je slobodan za sve zaintersirane.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×