Predstavljanje mreža CIVINET u Europskom parlamentu

08:48h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Predstavljanje mreža CIVINET u europskom parlamentu održano je 13. travnja u suradnji s britanskim članom parlamenta, Keithom Taylorom i uz podršku Europske komisije.

Svrha ovog skupa bila je prikazati ulogu nacionalnih i međunarodnih mreža gradova i ostalih dionika u urbanoj mobilnosti u ostvarivanju ciljeva strategije Europa 2020 te pružanje podrške Europskog parlamenta daljnjem širenju ove najbrojnije i najvitalnije skupine unutar inicijative CIVITAS.

Uz Keitha Taylora, o važnosti mjera urbane mobilnosti za poboljšanje klime, smanjenje zagađenja i utjecaja na klimatske promjene govorili su gđa Danijela Rosca, voditeljica jedinice za čisti promet u Glavnoj upravi za mobilnost i transport, gđa Karima Delli, članica Europskog parlamenta i izvjestiteljica o urbanoj mobilnosti unutar Odbora za promet i turizam.

O mrežama CIVINET govorila je Marie Launey, dok su perspektive gradova unutar mreža predstavili članovi članovi Političkog savjetodavnog odbora inicijative CIVITAS, Ian Davey CIVINET Velika Britanija- Irska te Helena Hećimović, CIVINET Slovenija-Hrvatska.

Događanje je okupilo predstavnike 11 mreža CIVINET iz 14 zemalja Europske unije. CIVINET Slovenija-Hrvatska posebno je izdvojen kao primjer uspješnog uključivanja gradova i ostalih dionika iz šire regije. Mrežu CIVINET Slovenija Hrvatska predstavljali su Vlado Babič, koordinator, Lidija Pavić Rogošić, predstavnica hrvatskog tajništva i Helena Hećimović iz Grada Koprivnice.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...