Predstavljen natječaj za potpore mladim poljoprivrednicima u Pitomači

0

Maksimalno trajanje provedbe projekta je 3 godine, a ciljevi koji se moraju ostvariti kroz realizaciju aktivnosti odnose se na modernizaciju i unaprjeđenje procesa rada i poslovanja.

U Konferencijskoj sali Općine Pitomača održano je predstavljanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima.

Na predstavljanju natječaja, kojeg su organizirali Općina Pitomača, DRAFT d.o.o. i Poljoprivredna savjetodavna služba, prisutnim predstavnicima OPG-a, trgovačkih društava i obrta prenijete su relevantne informacije o kriterijima i uvjetima potpore, kojom se nastoji pružiti pomoć mladim poljoprivrednicima, u daljenjem održivom razvoju poljoprivrednog gospodarstva.

Potporu za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika u iznosu od 376.840 kuna mogu ostvariti osobe s navršenih 18 te mlađi od 41 godine koje će postati ili već jesu nositelji poljoprivrednog gospodarstva ekonomske veličine u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

- Oglas -

Maksimalno trajanje provedbe projekta je 3 godine, a ciljevi koji se moraju ostvariti kroz realizaciju aktivnosti odnose se na modernizaciju i unaprjeđenje procesa rada i poslovanja te povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanog kroz povećanje ukupnog standarda ekonomskog rezultata.

Prihvatljiva ulaganja koja se putem potpore mogu ostvariti su kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje i opremanje zatvorenih zaštićenih prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme; podizanje novih ili rekonstruiranje postojećih višegodišnjih nasada; uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih zemljišta, građenje ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, kao i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Prijave na natječaj će se moći podnositi do 24. veljače 2017. godine.

Za sve dodatne informacije o tipu operacije 6.1.1. Potpora za mlade poljoprivrednike, možese obratiti u općini Pitomača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime