7.8 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljen plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010.
P

Ne propustite

U nazočnosti 140 poduzetnika u prostoru Gradske vijećnice predstavljen je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu. Veliki je odaziv osigurala trenutno goruća tema – izdavanje Vladinih poticaja poduzetnicima.

Ovogodišnji Operativni plan prilagođen je kriznim gospodarskim uvjetima, a prioriteti su stavljeni na poticanje konkurentnosti i inovacija, novih tehnologija, jačanje tržišne pozicije gospodarskih subjekata, modernizaciju i očuvanje radnih mjesta, kao i na mjere za održanje i oporavak malog gospodarstva.

Nakon pozdravnih riječi župana Darka Korena, Tihana Kraljić ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo pri resornom ministarstvu, okupljenima je predstavila projekte u okviru programa Konkurentnost i inovacije 2010. Riječ je o programima koji bi u nadolazećem razdoblju trebali osnažiti posrnulo hrvatsko gospodarstvo.

Najviše zainteresiralo izlaganje o kreditima

Predstavljen plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. Uz predstavljanje raznih projekata poduzetnike je najviše zainteresiralo izlaganje o povoljnim uvjetima kreditiranja u 2010. godini vezano uz subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite u okviru Projekata Lokalni projekti razvoja – Mikrokreditiranje, Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva, Subvencioniranje kamata za povoljne kredite i Subvencioniranje kamata za povoljne kredite za nove tehnologije, turizam i izvoz.

Tihana Kraljić predstavila je i EU sredstva za malo i srednje poduzetništvo u okviru projekata EU CIP – Konkurentnost i inovacije i IPA komponente IIIC – Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

U okviru programa Poduzetničke infrastrukture za 2010. godinu predstavljeni su projekti Izgradnja poduzetničkih zona i Poduzetničke potporne institucije

Financiranje održivih projekata uz pomoć države

Predstavljen plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. Darko Horvat, ravnatelj Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, predstavio je Potpore obrtništvu u 2010. godini koje obuhvaćaju Projekt Obrazovanje u obrtništvu, Projekt Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu, Projekt Razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta. Uz to predstavljen je i sustav Obrtnog registra.

Više je riječi bilo o Modelu „A”, tj. modelu financiranja održivih gospodarskih projekata uz aktivno sudjelovanje države kroz Hrvatsku banku za obnovu i razvoj HBOR u sufinanciranju kreditnih plasmana komercijalnih banaka.

Projekti u okviru programa Konkurentnost i inovacije

Projekt Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva
Projekt Inovacijom do konkurentnosti
Projekt Gazele
Projekt Poduzetništvo žena
Projekt Poduzetništvo mladih početnika i osoba s invaliditetom
Projekt Poduzetništvo u kulturi
Projekt Klasteri i Zadružno poduzetništvo
Obrazovanje za poduzetništvo

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×