20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljen Podravski zbornik
P

Ne propustite

Muzej Grada Koprivnice izdao je četrdeseti broj Podravskog zbornika. Riječ je o publikaciji koja objedinjuje najznačajnija dostignuća na području koprivničke, ludbreške i đurđevačke Podravine.

Ovogodišnje izdanje nešto je opsežnije u odnosu na ona proteklih nekoliko godina, predstavio je urednik Robert Čimin:

– Na 304 stranice čitatelji će se moći upoznati s raznim temama iz Podravine, od povijesnih, socijalnih, arheoloških, etnoloških, povijesti umjetnosti i tako dalje.

Ovogodišnji Podravski zbornik, podsjeća urednik Čimin, posvećen je dvjema stogodišnjicama:

– Jedna je stota obljetnica rođenja Ivana Generalića, majstora naivne umjetnosti iz Hlebina. Druga je stota obljetnica smrti Frana Galovića. Naravno da su te obljetnice popraćene nekolicinom kraćih tekstova, a pored toga obilježavamo i neke druge obljetnice poput 70 godina formiranja Podravske partizanske brigade, potom 50 godina rada đurđevačke gimnazije, 30 godina Povijesnog društva Koprivnica i još neke.

U stvaranju ovogodišnjeg Podravskog zbornika sudjelovalo je 37 autora, a njegovo izdavanje koštalo je nešto više od 50.000,00 kuna.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×