4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dokumenti za izgradnju OŠ na Podolicama pri kraju

Predstavljen projekt novog vrtića u Starigradu, Jakšić: Ovako ravnomjerno razvijamo grad i rasterećujemo DV Tratinčica
P

Radi se o novom vrtićkom objektu bruto površine od 564,18 četvornih metara, koji će sadržavati prostorije za tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine što čini 66 djece, prateće prostore potrebne za normalan rad kao i uređen vanjski prostor s igralištem za djecu.

Ne propustite

U prostorijama Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec danas je održao konferenciju za novinare kojoj je glavna tema bila izgradnja Dječjeg vrtića u Starigradu.

Na samom početku gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio se cijelom timu Odsjeka za europske poslove koji se bavi projektima na području grada Koprivnice i koji je zajedno sa ostalim odjelima unutar gradske uprave uspio prijaviti Dječji vrtić u Starigradu na fondove Europske unije.

– Ono što nas je posebno razveselilo je što smo prošli tjedan dobili informaciju i potvrdu da je sam projekat prošao i da je sve išlo doista brzim tempom. Vrijednost samog projekta je oko 8,4 milijuna kuna, od čega je oko 6,5 dio iz Europske unije, a 1,9 milijuna je udio iz sredstava proračuna Grada Koprivnice – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Radi se o novom vrtićkom objektu bruto površine od 564,18 četvornih metara, koji će sadržavati prostorije za tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine što čini 66 djece, prateće prostore potrebne za normalan rad kao i uređen vanjski prostor s igralištem za djecu. Ujedno, novi vrtićki kapaciteti omogućit će održavanje programa predškole za gotovo 50-eto mališana.

Gradonačelnik je također naglasio da se time konačno ide u smjeru rasterećenja vrtićkih skupina unutar Dječjeg vrtića Tratinčica.

– Ovime isto tako želimo pokazati da nam je doista cilj ravnomjeran razvoj grada Koprivnice, da jednostavno i prigradski dijelovi grada imaju svoje vrtićke objekte, novo sagrađene u jedno apsolutno novoj funkciji i u novom obliku. Jako se veselimo ovom projektu, sam rok za izgradnju je 16 mjeseci, a naš plan je, ako će sve ići u rokovima, da zadovoljimo ono što jesmo potpisali, da u prvoj polovici 2020. godine imamo novi vrtićki objekt – dodao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Osvrnuo se i na upite što je sa ulaganjima u nekim drugim prigradskim dijelovima grada.

– Ono što je sigurno da u 2019. godini spremamo svu potrebnu dokumentaciju i zatvaramo financijsku konstrukciju za izgradnju osnovne škole na Podolicama, ali da ne ispadne da ćemo potrošiti 2019. godinu samo na rješavanje papirologije, u 2019. godini idemo sa ulaganjima u Područnoj školi Vinica i sigurno je da će u 2019. godini tamo isto tako biti blagovaona za topli obrok kao što je i u Starigradu, kao što je i u Bakovčicama – kazao je Jakšić.

Također, informirao je novinare da je danas stigla prva informacija iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da je na natječaju prošla energetska obnova zgrade OŠ Antun Nemčić Gostovinski vrijedna oko 5,8 milijuna kuna.

– Dakle nakon velike obnove Osnovne škole Braća Radić isto s takvom obnovom idemo i u Osnovnoj školi Antun N. Gostovinski čime smo definitivno premašili sve za ovu godinu u povlačenju EU sredstava i dragao nam je da možemo reći da nam je ovo rekordna godina i da smo Grad s rekordnim povućenim EU sredstvima u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2018. godini – zaključio je gradonačelnik na kraju konferencije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

USPJEH

Antonio Kolar i Borna Bojkić opravdali očekivanja na državnom natjecanju iz informatike

Učenici Strukovne škole Đurđevac i ove su godine na državnom natjecanju iz informatike bili uspješni. U kategoriji razvoj softvera...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×