U petak, 09.12.2011, dupkom pun Dom mladih mirisao je domaćim podravskim mirisima. Mirisi su se širili sa prepunih stolova bezmesnih jela. Praktičnom degustacijom opisanih jela i njihovih recepata, autorica Slavica Čulić predstavila je svoju novu knjigu-kuharicu “Darovi prirode”. Knjiga je podijeljena u 4 poglavlja, u 4 godišnja doba, prema, uglavnom domaćim namirnicama, jelima i pićima, koje se u pojedinim godišnjim dobima pripremaju i upotrebljavaju.
Recepti su većinom nastali na “bakinim” iskustvima i kao takvi predstavljaju još jedan dar ostavštini ili otkrivanju tradicionalne pripreme hrane Podravaca. Nedostatak mesa nikako ne umanjuje vrijednost ovog načina pripreme hrane, jer su iskušana jela bila bogata, prepuna jedinstvenih domaćih, bakinih okusa i mirisa. To je u predgovoru knjige, ali i tijekom promocije, naznačila mr. sc. nutricionizma Davorka Gajari, autorica predgovora.
Vrlo svečano predstavljanje knjige Slavice Čulić, podravskim pjesmama su zaokružili familija Evačić i Elizabeta Herceg, a ispred Gradskog vijeća Grada Koprivnice Slavici se zahvalila Helena Hečimović.