KNJIŽNICA FRANJO MARKOVIĆ

Predstavljena je knjiga Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku te monografija o Svetom Petru Orehovcu

Događaj je vodio Dejan Pernjak, akademik Ferdo Bašić obratio se u ime HAZU-a, ispred Općine Sveti Petar Orehovec govorio Kristijan Vlah, a u ime Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel.

08:59h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva

Zavod za znanstveno-istraživački i umjetničke rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije i Povijesno društvo Križevci u utorak su, u Gradskoj knjižnici Franjo Marković, organizirali predstavljanje monografije Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku autora Ranka Pavleša, kao i monografije o općini Sveti Petar Orehovec.

O njima su govorili akademik i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Meridijani Dragutin Feletar, Hrvoje Petrić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tatjana Tkalčec s Instituta za arheologiju u Zagrebu, kao i sami autor Pavleš te Đuro Škvorc i upravitelj križevačkog Zavoda Ivan Peklić.

Događaj je vodio Dejan Pernjak, akademik Ferdo Bašić obratio se u ime HAZU-a, ispred Općine Sveti Petar Orehovec govorio Kristijan Vlah, a u ime Grada Križevaca pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.