29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KNJIŽNICA FRANJO MARKOVIĆ

Predstavljena je knjiga Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku te monografija o Svetom Petru Orehovcu
P

Događaj je vodio Dejan Pernjak, akademik Ferdo Bašić obratio se u ime HAZU-a, ispred Općine Sveti Petar Orehovec govorio Kristijan Vlah, a u ime Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel.

Ne propustite

Zavod za znanstveno-istraživački i umjetničke rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije i Povijesno društvo Križevci u utorak su, u Gradskoj knjižnici Franjo Marković, organizirali predstavljanje monografije Križevački, kalnički i vrbovečki kraj u srednjem vijeku autora Ranka Pavleša, kao i monografije o općini Sveti Petar Orehovec.

O njima su govorili akademik i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće Meridijani Dragutin Feletar, Hrvoje Petrić s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tatjana Tkalčec s Instituta za arheologiju u Zagrebu, kao i sami autor Pavleš te Đuro Škvorc i upravitelj križevačkog Zavoda Ivan Peklić.

Događaj je vodio Dejan Pernjak, akademik Ferdo Bašić obratio se u ime HAZU-a, ispred Općine Sveti Petar Orehovec govorio Kristijan Vlah, a u ime Grada Križevaca pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×