Predstavljena nova gradska koalicija SDP-HNS-HSU

15:24h
0
HSU ušla u koaliciju sa SDP-om i HNS-om


Na tiskovnoj konferenciji koja je u četvrtak održana u prostorijama gradskog SDP-a predstavljena je nova koalicija stranaka SDP-HNS-HSU koja će na predstojećim izborima za Vijeća mjesnih odbora ponuditi zajedničku listu.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Dražen Pros, izjavio je kako će ova novonastala koalicija na predstojeće izbore izaći u 17 mjesnih odbora, dok je u Bakovčicama nezavisna lista Radovana Kneževića koju oni kao stranka podržavaju. 

– Iako na ove izbore izlazi mali broj građana, za nas su oni vrlo važni jer su temelj uspjeha upravljanja jednim gradom. Mjesni odbori su mjesta gdje se treba boriti za interese građana i zato smo za izbore na ta mjesta postavili sposobne i odgovorne ljude. U našim zajedničkim listama nalazi se 40 % žena i 60 % muškaraca, 30 % kandidata je mlađe od 30 godina, dok je 15 % nestranačkih kandidata – rekao je Pros.

Njegove riječi potvrdila je i predsjednica gradskog HNS-a Melita Samoborec te je nadodala da se u ovim izborima ne vodi neka visoka politika, već da se ide na dobrobit građana. Također je nadodala da je cilj ove koalicije, koja je jedina ovakava u ovom dijelu Hrvtaske, da ide od najnižih grana prema sve višima i na kraju do najviše.

Najviše zanimanja prisutnih novinara izazvao je Željko Šemper, predsjednik gradskog HSU-a, stranke koja je nedavno izašla iz koalicije HDZ-HSS-HSLS te su priključila najvećim „suparnicima“.

– U srpnju smo izašli iz vladajuće koalicije jer nismo bili zadovoljni realizacijom sporazuma između umirovljenika i Vlade Republike Hrvatske kojim ništa nije ostvareno. Osim toga, nisu se poštivali naši dogovori i naša prava te nam je nametnut krizni porez, a zna se da ionako imamo male mirovine. U ovoj koaliciji očekujemo još veći rejting stranke i mislimo da na državnoj razini ova koalicija ima velike šanse za pobjedu – zaključio je Šemper.

Šemper je također obznanio kako izlazi iz kluba gradskih vijećnika HSS-HSU te da nastavlja kao samostalni vijećnik koji će podržavati vladajuću gradsku koaliciju. Isto tako je najavio da će i dalje inzistirati na povećanju cenzusa gradske mirovine s 1250 na 1750 kuna kako bi što više gradskih umirovljenika dobilo božičnicu koja trenutno za njih iznosi 150 kuna.

 

čitam...