12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljeni natječaji za financiranje projekata prevencije nasilja nad i među djecom i mladima
P

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj „Zamah” organizirala je predstavljanje natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta za projekte usmjerene prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima. Predstavljanje je održano u utorak, 4. ožujka, gdje su se okupili brojni članovi udruga, predstavnici ustanova socijalne skrbi i obrazovnih ustanova, a ispred Županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Ivan Pal.

Zaklada provodi natječaj koji je namijenjen udrugama koje se bave djecom i mladima na području Grada Zagreba te Zagrebačke, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije. Udruge na ovaj natječaj mogu prijaviti jednogodišnje projekte u partnerstvu s najmanje jednom ustanovom socijalne skrbi ili obrazovnom ustanovom, ovisno o prioritetnom području aktivnosti (prevencija nasilja nad djecom i mladima ili prevencija vršnjačkog nasilja među djecom i mladima). Glavni ciljevi projekta su smanjenje svih pojavnih oblika nasilja nad djecom i mladima te vršnjačkog nasilja, ali i osnaživanje partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata prevencije nasilja nad ciljnim skupinama. Minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu iznosi 50.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 200.000,00 kuna (udruge mogu od nadležnih ministarstava tražiti 100 posto iznosa za financiranje projekata). Predviđeno trajanje provedbe projekata je maksimalno 12 mjeseci, a rok za dostavu prijava je 31. ožujka 2014. godine.

Također, predstavnici Zaklade su najavili i neke buduće projekte poput natječaja za: sufinanciranje programa lokalnih volonterskih centara, promicanje i zaštitu prava djece i podršku obitelji, prevenciju ovisnosti i resocijalizaciju ovisnika, prevenciju socijalne isključenosti, projekte usmjerene mladima i građanske akcije.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za svakoga nešto

ĐURĐEVO Proljetni sajam, ribičija, izložba vina i legendarni Jole čekaju Picoke u vikendu punom događanja

Nastavlja se obilježavanje Đurđeva u Đurđevcu, a brojni zabavni sadržaji ispunit će vikend pred nama. Danas u 18 sati Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×