17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljeni rezultati istraživanja o potrebama mladih Županije
P

Ne propustite

U Koprivničko-križevačkoj županiji su u ponedjeljak, 3. veljače predstavljeni rezultati istraživanja o potrebama mladih na području županije. Istraživanje je provedeno u suradnji županijskog Savjeta mladih, Euroatlanskog kluba Hrvatske i udruge Glas mladih Križevci, u razdoblju od travnja do prosinca 2013. godine. U sklopu projekta održane su i dvije jednodnevne radionice na temu pripreme i provođenja istraživanja, s ciljem ojačavanja kapaciteta udruga i organizacija mladih.

– Rezultate istraživanja te smjernice za daljnji rad s mladima predstavila je Ivana Pukšec iz Euroatlanskog kluba Hrvatske. Istraživanje anketnim upitnikom je provedeno na uzorku od 342 ispitanika (najvećim dijelom srednjoškolaca), a pokazalo se kako mladi smatraju da su najveći problemi u lokalnoj sredini nezaposlenost, ovisnosti, fizičko nasilje, nedovoljan broj mjesta za izlaske i druženja te slično – izvijestila je voditeljica županijskog Odsjeka za komunikacije i protokol Melita Pavlek.

Prilikom predstavljanja izneseno je i kako je zabrinjavajuć podatak da, iako tri četvrtine mladih u Županiji ima pozitivno mišljenje o volonterskom radu, je tek manje od osam posto mladih uključeno u neki oblik volontiranja.

Među prijedlozima za novi Županijski program za mlade ispitanici su se najvećim dijelom odlučivali za različite tečajeve, veću otvorenost prema mladima, više predstava i koncerata te inicijativu za pristupne točke u obrazovnim institucijama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×