6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADNI SASTANAK

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i župan Koren raspravljali o javnom prijevozu
P

Gostima su na sastanku prezentirane projektne aktivnosti te je naglašeno kako je Županija provela kompletnu analizu autobusnih linija kao i izračun raspoloživosti sredstava.

Ne propustite

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije jučer je održan radni sastanak s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije na temu javnog linijskog prijevoza na kojem su razmijenjena iskustva dviju županija po tom važnom pitanju.

Župan Darko Koren inicirao je temu o javnoj usluzi u županijskom autobusnom linijskom prijevozu putnika u cestovnom prometu te uspostavi legislative vezane uz uspostavu javnog linijskog prijevoza i na sjednicama Hrvatske zajednice županija.

Gostima su na sastanku prezentirane projektne aktivnosti te je naglašeno kako je Županija provela kompletnu analizu autobusnih linija kao i izračun raspoloživosti sredstava koji su pokazali da je na godišnjoj razini potrebno 22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Županija u svom proračunu ima osiguranih 5.5 milijuna kuna, a 16.5 milijuna osigurat će resorno Ministarstvo.

Koprivničko-križevačka županija spremna je za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, a kako je naglašeno na sastanku, glavni je cilj realizirati adekvatnu i funkcionalnu mrežu javno linijskog autobusnog prijevoza na našem području, posebice u dijelu koji se odnosi na prijevoz učenika, te povezanost ruralnih krajeva.

Radnom sastanku na kojem su detaljno pojašnjeni koraci u pripremi uspostave javnog linijskog prijevoza prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, a ispred Bjelovarsko-bilogorske županije prisustvovali su zamjenica župana Marija Jungić, pročelnica za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti Martina Posavac Ćurić i pročelnica za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i prirode Arijana Andri.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×