14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavnici branitelja: Savo Štrbac progoni hrvatske branitelje
P

Ne propustite

Na danas održanoj konferenciji za medije u Domu Mladena Markača u Đurđevcu, predstavnici branitelja oštro su napali vladajuće zbog odnosa prema braniteljima. Posebno su se osvrnuli na Savu Štrbca zbog zahtjeva za ukidanjem proslave ‘Oluje’.

‘Svaka ozbiljna politika s toliko dokaza već bi odavno optužila Savu Štrbca za organizaciju zločina.’, kaže Renato Šelj, predsjednik HVIDRA-e Črnomerec.

Štrbac je na noge digao branitelje zbog traženja da se ukine proslava Oluje. ‘Mi smo u kontratužbi protiv Hrvatske zatražili da sud naredi da se zabrani, odnosno izbriše iz hrvatskih zakona ovaj dvotruki praznik, 5. kolovoz. Kako može jedna država postati članica EU ako slavi dan kada je protjerala, kako oni kažu ‘svoje građane’, uništila im kompletne domove i sve ono što je podsjećalo na srpstvo?’, rekao je Štrbac u intervjuu za ‘Akter Online’ 2010.

120524-branitelji03

Ne mogu do informacija

Mario Maks Slaviček, koordinator Udruge hrvatskih branitelja, kaže kako Štrbac bez problema dobija informacije koje zatraži od hrvatskih institucija, dok braniteljima nitko nije odgovorio na njihova pitanja; primjerice, koliko je branitelja u hrvatskim zatvorima pod sumnjom da su počinili ratni zločin temeljem dokumentacije koju je prikupio Štrbac.

Informacije su tražili temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, ali Vlada, Sabor i nekoliko ministarstava proglasili su se nenadležnima.

Zločinci na vlasti u Srbiji

Umirovljeni general Željko Sačić osvrnuo se i na rezultate izbora u Srbiji. ‘Ljudi koji su otvoreno provodili planove etničkog čišćenja Hrvata danas su na visokim pozicijama u Srbiji. Njima se klanja Europska unija i svjetska politika i honorira njihov zločinački, agresorski put. Našim generalima i nama se uzima jer smo branili domovinu.’, rekao je.

120524-branitelji02Veća prava od hrvatskih branitelja, kaže, imaju pripadnici organiziranog kriminala, a obitelji optuženih ili osuđenih branitelja doživljavaju neviđena poniženja. Mario Maks Slaviček naveo je primjer ovrhe nad braniteljom zbog štete počinjene srpskoj obitelji u ratu, gdje se osuđenom sjeda na plaću i uzima imovina, a s druge strane Hrvatska ne traži naplatu 35 milijardi eura ratnih šteta.

Bolje srpskim nego hrvatskim ratnim veteranima

‘Republika Srbija bitno bolje postupa prema svojim ratnim veteranima koji su izvršili agresiju nego Republika Hrvatska prema svojim, koji su branili svoju domovinu.’, zaključuje Sačić.

Predstavnici branitelja poručuju i kako je jedina prihvatljiva presuda generalima Markaču i Gotovini – oslobađajuća.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×